Zegen


De HEERE zal u meer en meer zegenen,

u en uw kinderen. Psalm 115:14

Lezen: Psalm 115

Gezegend worden, wie wil dat nu niet? Maar is de zegen van God wel datgene wat we willen hebben? Het plaatje met de tekst uit Het Boek vertaalt het anders dan de meeste vertalingen. Ik had dan ook eerst een ander plaatje gemaakt. Maar ook de Naardense vertaling heeft het over meer kinderen… en als je in het Hebreeuws deze tekst leest staat er dat de HERE aan jullie zal toevoegen, dan worden het er ook dus meer. Als ik deze zegen zo tegen mijn eigen kinderen zou uitspreken krijg ik fronsende wenkbrauwen. 2 is genoeg en zij die nog geen kinderen hebben denken er niet aan….

Toch is veel kinderen een zegen van de Here, ook al kijkt men tegenwoordig vreemd als je er meer dan drie of vier hebt. Natuurlijk was het in de tijd van het Oude Testament je oude dag voorziening, in die cultuur was het gewoon, dat je voor je ouders zorgde als ze dat zelf niet meer konden. Tegenwoordig worden we in een of ander tehuis gestopt, o nee, die hebben we allemaal gesloten, of mag je thuis aantobben. De oudere generatie hangt er maar wat bij in onze cultuur, waar wijzelf en het genieten centraal staan.

Toch wil ik ze zegenen met veel kinderen, hoeveel dat er dan ook moge zijn. De opdracht in de bijbel is: gaat heen en vermenigvuldigt u. Vermenigvuldigen is iets anders dan optellen. Want 2 is de som van 1 en 1, maar 2 x 2 is nog altijd 4. Maar vraag het maar aan de Here, want ook hierin heeft Hij de beslissende stem.

Daarom zei ik, willen we de zegen van de Here wel altijd hebben? Als dat voorspoed is en gezondheid staan we in de voorste rij, maar met deze zegen….? De voorwaarde is dat we de Here vrezen, dat we Hem lief hebben met een diep ontzag, dan komt iedere zegen naar ons toe. Teveel hebben wij als christenen geleefd onder de vloek van armoede, maar wie de Here vrezen hebben geen gebrek, Zijn zegen is ons deel. En dat van onze kinderen, als we die hebben. En hebben we geen kinderen naar het vlees, dan toch zeker naar de geest, want ook voor onze geestelijke kinderen, hen die we bij Jezus hebben gebracht mogen we die zegen uitbidden, dat het er maar meer en meer zullen worden. Dat is toch geweldig?

—————————————————-—————————————————————

Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

Wil je ons steunen? Dat kan eenvoudig hier https://bunq.me/helponsoogsten

Advertentie

Een gedachte over “Zegen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s