Geworteld


Zoals u dan Christus Jezus, de Heere, hebt aangenomen, wandel in Hem, geworteld en opgebouwd in Hem, en bevestigd in het geloof, zoals u onderwezen bent; wees daarin overvloedig, met dankzegging. Kol.2:6-7 HSV

Ik weet niet of de laatste storm nog kunt herinneren. Maar wat mij opviel was dat je bomen ontworteld zag worden, die daar al tijden stonden, menige storm hadden doorstaan, maar toen die ene windvlaag, op dat moment kwam, was dat er net eentje teveel en gingen ze tegen de vlakte. Het kostte een collega-chauffeur van mijn huidige werkgever het leven.

Paulus gebruikt hier ons geloof in de Here Jezus als voorbeeld, dat we geworteld en opgebouwd moeten worden in Hem. Ook daar zie je weer hoe belanGrijk het is dat we geworteld zijn, dat we fundament hebben. Dat we niet bij de eerste de beste tegenslag tegen de vlakte gaan, maar tegen een stootje, een tegenslag kunnen. Ook daarin zie je soms, dat mensen, van wie wij het idee hadden dat die flinke wortels hadden, omvallen, hetzij in zonde, of dat ze hun geloof kwijt raken. Op wie is het dan gefundeerd, kan je je afvragen? Op de voorganger, de gemeente, degene die je tot Jezus heeft geleid? Hoe prachtig het ook allemaal kan zijn, het is het niet. De enige in wie we onze wortels moeten slaan is de Here Jezus Zelf. Want mensen stellen je teleur, gemeenten kunnen scheuren of uiteenvallen, maar Jezus is de Standvastige, Hij valt nooit om!

Hoe komen we dan aan die wortels? Simpelweg door met Hem te wandelen, dat wil zeggen, in relatie met Hem te staan. Wandelen met Hem, is praten, communiceren, relatie, en niet eenzijdig, maar juist ook luisteren naar Zijn aanwijzingen en wijze raad. En vooral doen wat Hij zegt. Lezen in Zijn Woord en er naar handelen. Dat is relatie, een levende relatie met de Zoon van de Allerhoogste. Dat geeft je een vast fundament, diepe wortels . Dan ben je, zoals Psalm 1 zegt: als een boom, geplant aan waterstromen, die zijn vrucht geeft op zijn tijd, welks loof niet verwelkt, dus altijd fris en groen blijft, en alles wat je onderneemt gelukt. Dat is de vrucht van onze relatie met Jezus, dat gun je toch iedereen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s