Leven in overvloed


De dief komt alleen maar om te stelen, te slachten en verloren te laten gaan; Ik ben gekomen, opdat zij leven hebben en overvloed hebben. Joh10:10

Lezen: Joh10:1-21

Wat een duidelijke tegenstelling tussen de duivel en tussen de Here Jezus. Je ziet meteen wie de afzender is van dingen: alles wat je kapot probeert te maken, zoals ziekte, komt van de boze en alles wat je zegent komt van God. Ik weet het wel, er zijn mensen die denken dat God straft, kastijdt door ziekte, maar hier zien we duidelijk het verschil in afzender. Het is of Jezus, of de duivel. Zo eenvoudig is het. Het is ook daarom dat Jezus rondging weldoende en genas allen die door de duivel overweldigd waren (Hand.10:38) Als het niet zo was had Jezus een probleem gehad omdat Hij de mensen die God ziek zou hebben gemaakt, weer genas. Maar Hij deed juist wat Hij de Vader had zien doen. Hij betaalde de prijs met Zijn striemen, door wie we genezen zijn.

Al het goede komt van God en al het kwade van de duivel, is het zo eenvoudig, ja zo eenvoudig is het. Jezus is gekomen opdat we leven hebben en overvoed, of dat we een overvloedig leven hebben. Onze God is een God van overvloed. Toen Hij het heelal schiep had Hij met een handjevol sterren kunnen volstaan, maar nee, miljoenen zijn er en Hij kent ze allemaal bij naam. Wat we meer en meer nodig hebben is onderscheidingsvermogen. Door wie of wat gebeuren er dingen. We zijn in een strijd gewikkeld die ons ons leven en om dat van anderen gaat. En aan wiens kant staan we nu eigenlijk? Aan de kant van de tegenstander, die alles vernietigt, of aan de kant van Jezus, Die alles weer herstelt? Wat willen we? Als we Zijn volgelingen zijn, moeten we dus dezelfde dingen doen die Hij deed: (Joh.14:12) liefdevol omgaan met mensen, ze niet veroordelen en afwijzen omdat ze anders zijn, maar juist opzoeken wie alleen en eenzaam is en geen helper heeft en de zieken genezen en de gebondenen bevrijden. Dan hebben we nog een hoop te doen, maar hoe meer mensen zullen gaan uitstappen in deze overvloedig leven brengende bediening hoe meer genezingen en bevrijdingen we zullen gaan zien. En reddingen, want daar gaat het om, dat mensen in het Koninkrijk van God worden gebracht doordat ze een keuze maken en Jezus uitnodigen in hun hart.

31 maart a.s. (Stille zaterdag) is er weer een Kixtart Krachtevangelisatie in Rotterdam, waar we mensen hierin trainen. ’s Ochtends onderwijs, ’s middags outreach (een Engels woord om uit te reiken door de straat op te gaan)

Jezus is gekomen om de werken van de duivel te vernietigen en om iedereen leven in overvloed te brengen. Wij zijn geroepen om hetzelfde te doen. Doe je mee?

2 gedachten over “Leven in overvloed

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s