Niets en niemand


DWie zal ons scheiden van de liefde van Christus? Verdrukking, of benauwdheid, of vervolging, of honger, of naaktheid, of gevaar, of zwaard? Rom.8:35

Lezen: Rom.8:31-39

Paulus stelt hier een retorische vraag, waar iedereen dus het antwoord op weet. Niets of niemand kan ons scheiden van de liefde van Christus. Klaar, een korte Opfrisser vandaag 🙂

Ja, eigenlijk wel, want daar kunnen we het mee doen. Niets of niemand kan ons scheiden van Zijn liefde voor ons, zelfs wijzelf niet! Want het gaat hier om de liefde, de agape, die van God naar ons uitgaat. En hoe de duivel ons ook probeert te ontmoedigen, de liefde van God voor ons blijft bestaan, onaangetast. Hoe onze liefde voor Hem misschien soms wat afzwakt, of misschien zelfs uitdooft, die van Hem voor ons is nog steeds dezelfde!

Paulus beschrijft hier een aantal dingen die te maken hebben met vervolgingen om de Naam van Jezus. Verdrukking, benauwdheid of vervolging, dingen die de vijand ons probeert aan te doen, of de gevolgen daarvan: als we moeten vluchten of juist op pad zijn, zoals Paulus, om het evangelie te verkondigen: honger, naaktheid (hier bedoeld gebrek aan warme kleren in de kou) gevaar of het zwaard.

Als we onze nek uitsteken voor het evangelie, kunnen dat de dingen zijn, die ons te wachten staan. Als we in onze comfort zone blijven, zien we deze dingen niet, want dan zijn we ook geen gevaar voor de vijand.

Maar we mogen weten, dat wat er ook gebeurt, zelfs als we zelf de moed laten zaken, Zijn liefde voor ons blijft. Want die is namelijk niet afhankelijk van onze toewijding, ons vuur of onze passie, die is alleen maar afhankelijk van Zijn genade, die is onveranderlijk.

Dus wat er ook gebeurt, God wil ons altijd terug, wat we ook uitgevreten hebben, Hij wil ons terug. Hoezeer de tegenstander je ook het tegenovergestelde vertelt, soms geholpen door onze mede broeders en zusters: Hij wil ons altijd terug, want niets of niemand kan ons scheiden van de liefde van Christus! Dus ook onze ontrouw, onze zonden niet. Petrus mocht terug komen en zelfs Judas had dat gemogen, alleen hij kwam niet…

Laten we ons dus door niets of niemand iets wijs maken Zij liefde voor ons is onvoorwaardelijk en Hij wil het liefst dat we in vuur en vlam voor Hem staan, maar zelfs als we dat even niet doen, blijft Hij van ons houden. Dat is toch super geweldig , daar wil je alleen maar vol passie van houden, ik wel tenminste! Laten we ons daarom opnieuw aan Hem toewijden, vandaag, want Hij is het waard!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: