Ezel


Verheug u zeer, dochter van Sion! Juich, dochter van Jeruzalem!

Zie, uw Koning zal tot u komen, rechtvaardig, en Hij is een Heiland, arm, en rijdend op een ezel, op een ezelsveulen, het jong van een ezelin. (Zach.9:9 HSV)

Lezen: Zach.9: 9:17

We maken even een sprong in het leesplan, anders komen we met Kerst niet uit 🙂 We lezen nu in Zacharia over de Koning, Die komt op een ezel. In het kerstverhaal wordt vaak melding gemaakt van ezels: Maria zou er op gezeten hebben, onderweg naar Bethlehem en er zou er ook 1 of meerdere in de stal hebben gestaan. Allemaal overlevering en folklore, want we vinden er niets van in de Bijbel, die toch onze bron en richtlijn is.

Waar we wel een ezel vinden is ver na Kerst, een week voor Pasen, Palmpasen. Bij de intocht van de Here Jezus in Jeruzalem. Daar komt Hij op een ezelsveulen de stad binnen rijden en wordt het volk uitzinnig, want iedereen kent deze profetie. De Koning, de Messias komt op een ezel. Niet hoog gezeten op een paard, statig en stoer. Nee heel eenvoudig op een ezeltje, het vervoermiddel van de armen en nog geleend ook. Het laat zien dat wat Jezus heeft gezegd waar is: Ik ben zachtmoedig en nederig van hart. Hij was niet te vinden in de hoogste kringen, bij de upper ten , Hij was bij het uitschot: de zondaren, de hoeren en de tollenaars., daar waar wij, zijn volgelingen ook zouden moeten zijn!

En dan die ezel. Zo eenvoudig, maar hij draagt wel de Koning der Koningen op zijn rug! En zo als die ezel mogen wij zijn, in alle eenvoud en nederigheid de tegenwoordigheid van God daarbinnen dragen waar we komen. Laten we beseffen dat daar waar wij komen, Hij binnentreedt, omdat Hij, door Zijn Geest in ons woont. En als we Zijn Glorie en in Tegenwoordigheid binnendragen verandert de atmosfeer. Wees je bewust dat je een drager bent van de Here der Heren en de Koning der koningen. Dan gaan er dingen veranderen, want waar wij gaan, gaat Hij. Is dat niet geweldig? Niet dat hoogmoedige, je bent maar een ezel, maar je draagt de Allerhoogste de situatie binnen. Dank U, Heer, voor mijn ezelsbediening!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: