Wijsheid


De HEERE geeft immers wijsheid, uit Zijn mond komen kennis en inzicht. — Spreuken 2:6

Lezen: Spreuken 2:1-22

Wie kan daar niet genoeg van gebruiken? Wijsheid. En,hoewel mensen dat vaak denken, wijsheid kun je niet leren. Dat heb je, of je hebt het niet. En als je het niet hebt, of te weinig ervan, dan lees je hier dus waar je het kunt halen: Bij God. En uit de brief van Jacobus weten dat Hij er meer dan genoeg van geeft. Zijn Woord, dat dus uit Zijn mond komt, geeft kennis en inzicht. Kennis is nu juist wel wat je kunt leren, wat je kunt opdoen. Ik sta steeds weer verbijsterd als ik zie hoe weinig bijbelkennis sommige mensen hebben. Terwijl juist het toepassen van Gods Woord, als richtlijn voor je leven, mensen voor heel wat blunders en misstappen zouden bespaard hebben. Daarom is het bestuderen en memoriseren van Gods Woord zo belangrijk. Ken het Woord. Ik dank de Heer dat ik ben opgegroeid in een gezin en een kerk waar Zijn Woord centraal stond en waar ik liefde voor dat Woord heb gekregen. Het is zo rijk. En als je dan later de Heilige Geest leert kennen als je Helper, dan merk je dat Hij dat Woord nog eens versterkt met Zijn kracht en inzicht.

Het Woord alleen is droog en kan zelfs dodelijk zijn, want de letter doodt, maar met de Heilige Geest wordt het een tweesnijdend zwaard, dodelijk voor de tegenstander en onmisbaar in je wapenrusting.

De wijsheid, die God ons dus bovenmate wil geven, ligt op gebedsafstand bij ons vandaan. Ik merk het op mijn werk. Als ik ergens niet uitkom, doe ik een schietgebedje en het is zo opgelost. Zo praktisch is geloven, zo praktisch is het toepassen van het Woord. Zijn wijsheid, uit een onuitputtelijke bron staat ons mensenkinderen ter beschikking. De Heilige Geest zal het ons allemaal duidelijk maken. Dat is toch te gek voor woorden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s