Prikkel


Dood, waar is uw prikkel? Graf, waar is uw overwinning? — 1 Korintiers 15:54-55

Lezen: 1 Kor. 15:50-58

Dit hele hoofdstuk is gewijd aan de opstanding van de Here Jezus uit de dood en de gevolgen van het wel of niet geloven daarin. We lezen al in Rom.10 dat het geloof in de opstanding deel uitmaakt van het feit of je gered bent of niet. Wie met zijn mond belijdt dat Jezus Christus Heer is en met zijn hart gelooft dat God Hem uit de doden heeft opgewekt zal behouden zijn!

Zo belangrijk is het te geloven dat Jezus echt uit de dood is opgestaan. Met echt bedoel ik dus: fysiek. Velen hebben geprobeerd om het christendom van dit heilsfeit te ontdoen, maar dat kan ze niet lukken. Pasen is het belangrijkste gebeuren, want zonder dat is de rest zinloos. Heeft Kerst geen nut en was Pinksteren niet gekomen. Tijdens Zijn bezoek aan het dodenrijk heeft Jezus de sleutels van satan afgepakt (Openb. 1:18) Daarom heeft de dood geen macht meer over ons. Dood gaan is voor hen, die in de Here Jezus geloven en Hem hebben aangenomen als hun Redder en Verlosser, alleen maar de toegang tot het nieuwe leven. De vraag, die we ook morgen weer aan veel mensen tijdens onze evangelisatie kiXtart zullen stellen is: Als u op dit moment zou sterven, zou u dan voor 1000% zekerheid hebben dat u naar de hemel gaat? kan iedere gelovige, als het goed is, volmondig met JA beantwoorden. Zo velen zijn bang voor de dood, en als je niet in Jezus gelooft is dat terecht! Maar na dit leven wacht ons nog een leven dat zoveel mooier is dan dit. Waar geen pijn, geen verdriet, geen zonde meer zal zijn, alleen altijd bij Jezus en Hem groot maken. Dat is toch geweldig? Daarom riep Paulus hier uit: Dood waar is je angel?! Waar je overwinning? Want de dood kan ons niet meer raken. Natuurlijk hangen we aan het leven en willen we hen, die ons lief en dierbaar zijn, niet missen. Maar het leven is mij Christus en het sterven winst, zegt Paulus (Fil.1:21)

Dus Hem kennen doet de angst voor de dood verdwijnen. Ik ben op weg naar de hemel, omdat ik Jezus in mijn hart heb. Meer heb je niet nodig om te leven, meer is er niet om te sterven! Wij zijn overwinnaars, de angel is eruit, het kan ons geen kwaad meer doen! Halleluja!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s