Onaantastbaar


Vrees voor mensen spant een strik, maar wie op de Here vertrouwt, is onaantastbaar. Spreuken 29:25 (NBG)

Www.dagelijkswoord.nl

Lezen: Spreuken 29:22-27

Onaantastbaar, dat betekent dat niemand je ook maar ergens mee kan raken. Deze tekst heb ik vaak tegen mijn jongens gebezigd, in de NBG54, vandaar dat ik ook voor de vertaling gekozen heb vandaag. Het zit gewoon in mijn systeem, omdat het een waarheid is, die zo klopt. Je kunt het om je heen zien, als je er op gaat letten. angst verlamt en zorgt ervoor dat je niets meer kunt. Als er mensen zijn voor wie je bang bent, ga je stuntelen en maak je juist fouten. Job 3:25 leert ons, dat waar je bang voor bent, ook zal gebeuren. Je roept het als het ware over jezelf af. Respect hebben voor iemand is iets totaal anders, cat opent juist deuren. Maar angst, vrees, nee, dat brengt je in een val, waaruit het moeilijk meer is ontsnappen.

Je kunt voor alles en iedereen bang zijn, en we hebben er mooie namen voor verzonnen, maar angst is niet van God. De Vreze des Heren, waar de Bijbel over spreekt, is niet dat we bang voor Hem hoeven te zijn, Hij is tenslotte onze liefhebbende Vader, maar wel ontzag en respect. Ware liefde drijft de angst uit, leert Johannes ons en zo is het.

Wij hebben een Vader, Die voor ons zorgt, de Zoon, Die ons bevrijd heeft van de macht van de zonde en de Heilige Geest in ons, de Opstandingskracht Die Jezus uit de dood deed opstaan, dus wat zou een mens mij doen?

Laat je niet verstrikken in de angst voor een persoon, wie of wat hij ook is, omdat het je doet functioneren als een marionet. En ik wil niet dat er iemand anders ‘heer’ over mij is, dan Mijn Here Jezus, Amen! Dus, zonder in rebellie te vervallen of je kont tegen de krib te gooien, zeg angst de wacht aan. Het is een van de meest vernietigende en verlammende wapens van de vijand. Maar, 2Tim 1:7 leert ons dat we niet een geest van lafhartigheid, van angst, hebben gekregen maar die van Kracht en Liefde en Bezonnenheid. Laat die Geest ons vandaag in alles leiden, dan ziet je wereld er anders uit, omdat dan Hij, Die in mij is, sterker is, dan hij (de boze) die in de wereld is~

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s