Altijd Dezelfde


Tot uw ouderdom toe zal Ik Dezelfde zijn, ja, tot uw grijsheid toe zal Ík u dragen; Ík heb het gedaan en Ík zal u opnemen, Ík zal dragen en redden. — Jesaja 46:4

http://dawo.nl/?p=5370

Lezen: Jesaja 46:1-13

Je hoort wel eens iemand verzuchten: ‘Het is ook altijd hetzelfde’ en dat is meestal niet positief. Hetzelfde wordt dan als saai bestempeld. Maar als God Dezelfde is, altijd, vanaf de moederschoot tot en met de grijze ouderdom, dan is dat niet saai. Dan is dat het summum van betrouwbaarheid. Want als God gisteren en vandaag dingen deed, zal Hij dat ook in de toekomst doen. Hebr. 13:8 bevestigt dat nog eens. Het stond als een groot spandoek op het Malieveld tijdens het ‘Hollandwonder‘ toen T.L. Osborne in ons land was en God ons land bezocht. Velen werden gered en genezen en vele evangelische gemeente vinden daar hun oorsprong.

Dat God Dezelfde is, is dus een garantie, je kunt erop vertrouwen. Als Hij vroeger genas, doet Hij dat nog steeds en zal Hij dat ook blijven doen, tot de dag dat Hij komt, want dan zal er geen ziekte meer zijn, Halleluja!

Je vindt nog een mooie polemiek in dit stukje. De afgoden, zoals die in Babel, waar het volk straks naar toe verbannen zal worden, worden gedragen. Zoals in een processie werden ze bij tijd en wijle rondgedragen. Maar wij hebben een God Die ons draagt, dag aan dag, zegt de Psalm (68:20), draagt Hij ons, Die God is ons heil. Wij hoeven niet rond te sjouwen met allerlei beelden van steen, hout of zelfs edelmetaal, wij worden door Hem gedragen. Zijn eeuwige armen zijn onder ons.

Wat een troost en een bemoediging is dat. In wat voor omstandigheden we ons ook bevinden, onze God draagt ons er doorheen. Hij zal dragen en Hij zal redden, voor de uitkomst zorgen.

In het Nieuwe Testament is het nog closer. Wij dragen Hem in ons hart. Die ontzagwekkende God wil in ons wonen, door Zijn Heilige Geest om door ons heen, Dezelfde te zijn en dat aan mensen te laten blijken. Is dat niet geweldig? Hij draagt ons en wij dragen Hem in ons. Dat is geen gesjouw, dat is een licht last, het opnemen waard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s