Rots en Burcht


Tot U, HEERE, heb ik de toevlucht genomen; laat mij niet voor eeuwig beschaamd worden. Red mij door Uw gerechtigheid en bevrijd mij, neig Uw oor tot mij en verlos mij. Wees mij tot een rots om daarin te wonen, om voortdurend daarin te gaan. U hebt bevel gegeven om mij te verlossen, want U bent mijn rots en mijn burcht! — Psalmen 71:1-3

http://dawo.nl/?p=5367

Lezen: Psalm 71

Op elk moment van ons leven mogen we weten dat we een Gods hebben Die betrouwbaar is. Als mensen ons teleurstellen of ons verlaten, God is altijd bij ons en zal ons nooit verlaten. Dat is Zijn belofte aan ons, Zijn kinderen. De Psalmist weet dat ook en begint deze Psalm met dat te belijden. Maar Hij doet ook een beroep op Gods eergevoel, zoals Mozes dat deed in zijn voorbede voor het volk Israel. Laat mij niet voor eeuwig beschaamd worden, zegt hij. En dat zal God ook niet doen, want het staat in Zijn Woord: Ieder die op Hem zijn geloof bouwt zal nimmermeer beschaamd worden. Daar mogen we God aan houden, als het ons tegen lijkt te zitten. Vraag is dan natuurlijk wel: hebben we volledig ons geloof op Hem gebouwd? Wij zijn toch meer van het ”eerst zien en dan geloven’ , terwijl de bijbel ons leert dat we niet leven in aanschouwen, door het zien, maar door geloof. Dat geloof doet je beslissingen nemen waarvan de wereld en het gezonde verstand zegt: Mesjokke (Jiddisch woord overigens) Maar wanneer God gesproken heeft door Zijn Woord (Logos) en door Zijn Geest (Rhema) dan weet je dat je moet handelen, in geloof, ook al lijkt alles anders.

God is een God van het bovennatuurlijke en Hij wil dat wij, Zijn kinderen, dat ook zijn. Wandelen door de Geest is gebruik maken van de bovennatuurlijke gaven van de Geest en dat is iedere dag weer een avontuur.

In welke situatie we ons ook bevinden, laat die nooit de overhand hebben, blijf in alles vertrouwen op God. Hij is onwankelbaar, Bij Hem schuilen is schuilen in de rots, waar wind, regen en vuur je niet kunnen deren en waar je veilig bent. Hij is de Rots van ons Heil. Zo sterk als een burcht met dikke muren een toevlucht waar het veilig is. Wat er ook gebeurt, schuil bij Hem en je zult niet beschaamd uitkomen. Never nooit!

2 gedachten over “Rots en Burcht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s