Hoede


Bij alles wat Ik tegen u gezegd heb, moet u op uw hoede zijn. U mag niet aan de naam van andere goden denken, die mag niet uit uw mond gehoord worden! — Exodus 23:13

http://dawo.nl/?p=5361

Lezen: Exodus 23:1-13

Als je je gaat verdiepen in de regels die God geeft aan het volk Israel dan zou je kunnen denken dat God een strenge God is. Dat is Hij misschien ook wel, maar er zit altijd liefde achter. Ook wij verbieden onze kinderen dingen, omdat we weten dat die niet goed voor hen zijn. Maar in de tegenwoordige opvoeding mag zelfs strengheid niet meer, we moeten overleggen met een driejarige. Het gevolg laat zich raden. Zonder de befaamde 3R’s in de opvoeding krijgen kinderen vaak andere letters toebedeeld. Strengheid, gepaard gaande met liefde heeft nog nooit iemand kwaad gedaan.

We lezen in het te lezen schriftgedeelte ook een aantal van die regels, die met name gaan over omgang met anderen, omgang met rust en zelfs duurzaamheid. Je land een jaar lang braak laten liggen is goed voor het land, maar ook voor de dieren van het veld. Het heeft te maken met het tot rust komen van de bodem, die daarna des te vruchtbaarder zal zijn. Ook de cyclus van 6 dagen werken en 1 dag rust is gewoon goed voor een mens. (Alhoewel we 5 dagen tegenwoordig al veel vinden)

Maar aan het eind vind je wellicht een raar gebod: je mag niet eens aan andere goden denken, laat staan dat hun namen over je lippen komen. In Nederland kan dat al niet meer, onze dagen zijn allen naar heidense afgoden genoemd, en wie zegt er nu dat het vandaag de 4e dag van de week is, zoals de dagen in de Bijbel worden genoemd? Wordt ook lastig, omdat velen de maandag de eerste dag van de week noemen, terwijl bijbels gezien dat de de zondag is. En wat te denken van de vele boeddha beeldjes die hun weg vinden via de tuincentra en woonwinkels in Nederland. Hoevelen, die christen zijn hebben zo’n beeldje in huis of tuin? ‘Het is modern, je moet er niets achter zoeken, ik bid er niet tegen’ etc. zijn dan de argumenten die je vaak hoort. Toen ik er eens iets over publiceerde kreeg ik de hele wereld over me heen, tot bedreigingen aan toe. Je mag er niets meer over zeggen, Ook dat is niet ‘politiek correct’ Het christendom is de enige godsdienst die je rücksichtlos kunt beledigen. Het enige wat die mensen tegen je ondernemen is dat ze voor je gaan bidden..:-)

God is duidelijk niet zo tolerant als het gaat om andere goden. Er niet eens aan denken. Je denken er niet mee bevuilen en het niet uitspreken, je spreken er niet door laten ontkrachten. Wij weten dat wat je spreekt kracht heeft, hetzij scheppend, hetzij vernietigend. Het eer geven aan andere goden, bijvoorbeeld je schoenen uittrekken in een tempel of moskee, het meedoen met rituelen bij oosterse vechtsporten, het meedoen met demonische rages, waar kinderen allerlei poppetjes krijgen, al deze dingen zijn niet zo onschuldig als ze lijken. Wees op je hoede, neem jezelf in acht. En ja, het kan lastig zijn met jonge kinderen, want vriendjes en vriendinnetjes hebben het ook, ook die uit de kerk.

Leer je kind om deze dingen samen met God te bespreken en het van Hem te verwachten. Ik hoorde deze week een mooi getuigenis dat dat zo werkt, dat God dan spreekt. Geweldig! Hij legt ons geen dingen op, zonder daarbij de hulp van Zijn Geest aan te bieden en ons bij te staan in de opvoeding van onze kinderen. De duivel wil ze hebben, en hij gaat subtiel te werk. Iedere deur die je nu openzet zal vroeg of laat toegang geven tot iets wat je niet wilt. Niet dat God dan afstraft, maar de duivel wil alles gebruiken om ons te vernietigen en ons af te houden van onze bestemming. Nogmaals, wees op je hoede, juist voor die subtiele dingen. En wees ervan verzekerd, het is een geestelijke strijd, die je dan ook op de knieën zal moeten voeren, maar’ Er is een Helper groot van Kracht, Die een ieder helpt die het van Hem verwacht! Veel onderscheid in deze gewenst!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s