Einddoel


Want het einddoel van de wet is Christus, tot gerechtigheid voor ieder die gelooft. — Romeinen 10:4

http://dawo.nl/?p=5359

Lezen: Romeinen 10:4-21

Wat is je doel, je einddoel? Als je gaat studeren is dat vaak de vraag die men je stelt: wat wil je bereiken? Een doel is iets wat je jezelf stelt: daar en daar wil ik uitkomen.

Zo was het ook met de wet. De wet, die God aan Israel gaf en door de vinger Gods, dat is de Heilige Geest Zelf, geschreven werd, had niet als doel dat we ons zouden doodwerken en er telkens maar weer achter moesten komen dat we het toch maar niet gehaald hadden. Nee, het doel van de wet is dat we bij Jezus uitkomen en zeggen: ‘Ik kan het niet alleen, ik heb U nodig’ Pas dan ga je beseffen wat het offer van Hem voor je gedaan heeft, als we aan het eind van ons Latijn zijn.

Dat is het doel van de wet. Als je krampachtig leeft en probeert alle wetten en regels te houden, dan kom je in een depressie, omdat je tekens weer moet beseffen dat het je gewoon niet lukt. Wel, als je op dat punt bent beland dan is daar Jezus, de Verlosser, die de genade voor ons vrij zette en kocht met Zijn kostbaar bloed. Want alleen door het Bloed hebben wij vergeving van zonde en alleen door geloof worden we gerechtvaardigd. Deze maand vieren we dat het 500 jaar geleden is dat Luther zijn 95 stellingen sloeg aan de Slotkapel te Wittenberg en daarmee de toon zetten voor de Reformatie. Een reformatie die de bijbel weer terug bracht bij de mensen, maar ook een die liet zien dat we niet uit werken worden gerechtvaardigd, hoe goed we ons best ook doen, maar uit geloof! De Romeinenbrief was daar het breekijzer in. Het opende Luthers ogen.

Als we gaan beseffen dat we niets meer hoeven te doen, dan te geloven om gerechtvaardigd te worden, zal de Heilige Geest in ons gaan werken om, door Zijn Kracht, op Jezus te van lijken, die de wet volkomen hield, want Hij was zonder zonde. Maar dan komt het verlangen van binnenuit, gedreven door de Geest, zonder kramp en zonder moeite. Dat is geloof, door liefde werkende

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s