Verzekering


Hij die wandelt in gerechtigheid en billijk spreekt, die winstbejag door afpersing verwerpt, die zijn handen afwerend schudt om geen geschenken aan te nemen, die zijn oor dichtstopt om niet van bloedvergieten te horen, die zijn ogen sluit om het kwaad niet te zien – die zal wonen op de hoogten; bergvestingen op de rotsen zullen zijn veilige vesting zijn, zijn brood wordt hem gegeven, van water is hij verzekerd. — Jesaja 33:15-16

http://dawo.nl/?p=5358

Lezen: Jesaja 33:7-16

Integriteit is een hoog goed. Dat mensen van je weten dat je betrouwbaar bent, te vertrouwen. Helaas zien we om ons heen dat mensen in hoge kringen zich vaak , ten koste van anderen, willen verrijken. Steekpenningen aannemen, afpersen, en dat kan heel gemoedelijk zijn hoor, en dat soort zaken, ze horen in het leven van een Koninkrijkskind niet thuis. Alhoewel we ook daar wel zulke berichten horen. Je ogen sluiten om het kwaad niet te zien en je oren dichtstoppen voor bloedvergieten is niet een struisvogel politiek. Het betekent dat je er niet bij betrokken wilt zijn, er niets mee te maken wilt hebben.

Integriteit is ook roddel stoppen als het jou bereikt. Je kunt het niet voorkomen, maar wel stoppen. Zeker onder broeders en zusters. ‘Heb je het al gehoord van die en die?’ “Nee, en ik wil het niet horen ook, zeker niet van jou!” Mijn oude moeder zaliger placht altijd te zeggen dat een kroon eerder van iemands hoofd is afgestoten dan dat hij er weer is opgezet. Doe daar niet aan mee. Je kunt het ook omdraaien: zullen we voor hem of haar gaan bidden, nu, hier ter plekke?

God geeft ons hier een verzekering. Als we zo integer leven als hier wordt gezegd en dank U, Heilige Geest, dat u ons daarbij helpt, dan zal het ons aan geen ding ontbreken, we zullen veilig zijn en genoeg te eten en te drinken hebben. Dat gaat weer terug naar het zegen en vloek verhaal. Gods wil doen brengt je onder de zegen, Zijn wil niet doen onder een vloek. Zo vaak kunnen we zelf kiezen waar we onder leven. Wij hebben de keus en de Beste Helper, Die ons daarbij ter zijde staat. Wat wil je nog meer?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s