Wachten op Hem


Ja, van oude tijden af heeft men het niet gehoord, men heeft het niet ter ore genomen en geen oog heeft het gezien, behalve U, o God, wat Hij doen zal voor wie op Hem wacht. — Jesaja 64:3

http://dawo.nl/?p=5346

Lezen; Jesaja 64:1-12

Wachten op God, wat is dat? Ik ben wel eens bij bijeenkomsten geweest waar men dat praktiseerde. We waren in een ruimte en we gingen wachten tot God ging bewegen. Dat mensen werden aangeraakt, begonnen te huilen of te lachen, of te schudden en te shaken. Ik had daar nooit zoveel mee, maar dat kan aan mijn karakter liggen. Ik ben meer een doener. Aanpakken en geen tijd verloren laten gaan.

Wachten op God is voor anderen weer, dat ze niets doen totdat ze een seintje van God gekregen hebben. En zeker als je pas begint met wandelen met God en in kracht en de autoriteit in jou gaat ontdekken, kan dat handig zijn. Maar wanneer je al langer op weg bent weet je gewoon wanneer je moet handelen en wanneer niet. Maar ook dat blijft telkens wel afgestemd zijn op Hem. Als je te lang wacht kan je het momentum missen en dat is dan ook weer jammer.

God zal dingen doen, die men nog nooit eerder heeft gehoord of gezien, als je op Hem wacht, als je op Hem vertrouwt, zegt de BasisBijbel. En dan wordt het anders. Hem vertrouwen dat Hij het zal doen, geeft je rust, zelfs als Hij het door ons heen wil doen. Ervaren dat Zijn kracht door ons heen stroomt en dat we kunnen handelen in Zijn autoriteit, geeft je vrede. Weten dat je te maken hebt met een verslagen vijand, die aan jou onderworpen is, doet je beseffen dat je niet hoeft te strijden, maar alleen je autoriteit uitoefenen. We zijn daar in onze Bijbelschool module mee bezig en het is geweldig om te zien hoe mensen daardoor veranderen. Je bent geen slachtoffer meer van welke situatie dan ook, je bent, met Hem, meer dan overwinnaar!

Wachten, het verwachten van God hoeft dus niet te betekenen dat je stilletjes in een hoekje gaat zitten wachten totdat er wat gebeurt. Nee, je bent handelsbekwaam door de Heilige Geest Die in je woont. Dat is wel even wat anders. Dat is handelen in afhankelijkheid. En dat is zoeken naar een balans, maar ook daar wil de Grote Helper je behulpzaam bij zijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s