Denken


Verder, broeders, al wat waar is, al wat eerbaar is, al wat rechtvaardig is, al wat rein is, al wat lieflijk is, al wat welluidend is, als er enige deugd is en als er iets prijzenswaardigs is, bedenk dat. — Filippenzen 4:8

http://dawo.nl/?p=5344

Lezen: Filippenzen 4:1-9

Ons denken, onze gedachten, zijn het slagveld van de geestelijke strijd die er om ons heen woedt. Niets voor niets is de helm van het heil, van onze redding, een onderdeel van de wapenrusting. In onze gedachten spreekt God, maar ook de boze kan zich daar laten horen. Onderscheiding is dan nodig, wat van God komt en wat van de tegenstander. Daarom is het (her)kennen van Zijn stem zo ontzettend belangrijk.

Paulus spoort de gemeente in Filippi aan om aan goede dingen te denken, wat eerbaar, rechtvaardig, rein, lieflijk en welluidend is, alles wat deugdelijk en prijzenswaardig is, bedenk dat. Vul je gedachten daarmee.

Veel mensen laten zich leiden door negativiteit, boosheid. Gisteren op straat zag ik dat ook weer. Mensen lopen je voorbij met een verbeten uitdrukking, wellicht teleurgesteld in mensen of in (hun beeld van) God.

Waar je je gedachten mee vult dat straal je uit. Daarom zegt Paulus ook dat wij de gedachten van Christus hebben, het denken van Christus, Zijn gezindheid. Wanneer we ons daar naar gaan richten zullen we dat ook uit gaan stralen en zal het merkbaar zijn in de omgeving om ons heen.

Je denken vernieuwen is dus geestelijke strijd, verwerp iedere negatieven gedachten over jezelf en over anderen en kies ervoor om in alles het positieve te zien. Dan krijgt de wereld ineens meer kleur!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s