Afstraling


Hij, Die de afstraling van Gods heerlijkheid is en de afdruk van Zijn zelfstandigheid, Die alle dingen draagt door Zijn krachtig woord, heeft, nadat Hij de reiniging van onze zonden door Zichzelf tot stand had gebracht, Zich gezet aan de rechterhand van de Majesteit in de hoogste hemelen. — Hebreeen 1:3

http://dawo.nl/?p=5342

Lezen: Hebreeen 1:1-14

De brief aan de Hebreeen is best wel moeilijk in taal en zo, maar geweldig om te lezen en te overdenken. Er wordt diep ingegaan op wie de Here Jezus is en de impact van Zijn werk, zeker ten opzichte van het Judaisme. Hier wordt in een mooie volzin gezegd wat de Here Jezus nu is:de afstraling van Gods heerlijkheid en de afdruk van Zijn zelfstandigheid. De Here Jezus straalde liefde uit, tijdens Zijn verblijf op aarde en Hij toonde Gods karakter. Het woordje dat voor afdruk is gebruikt is Grieks voor karakter. Daarom kon Hij tegen Filippus zeggen: als je Mij hebt gezien, heb je de Vader gezien. En Hij heeft de reiniging vn onze zonden tot stand gebracht aan het kruis, toen Hij de wereld met God verzoende. Alle zonden van iedereen zijn al vergeven, (2Kor.5:19) mensen hoeven Jezus alleen nog maar aan te nemen. En Hij zit aan de rechterhand van de Vader, omdat Zijn taak hier op aarde is volbracht. Wij zijn nu Zijn Lichaam en Hij is het Hoofd. Aan de rechterhand van God, betekent dat Hij de hoogste macht en autoriteit heeft die er maar bestaat. Noch Poetin, noch Trump, noch de Koreaanse President (moeilijke naam) kunnen daar iets aan veranderen. Jezus is Heer en Hij draag alle dingen door Zijn krachtig woord, Hij houdt de wereld in stand. Niemand kan daar iets aan veranderen. Wat ter wereld er ook gebeurt, God is in control! Bid voor mensen zoals Trump. Er is een wereldwijd 24/7 gebed voor Hem. Er zijn bijbelstudies in het Witte Huis, hij zoekt Gods wil….. Kijk niet naar zijn karakter en misschien wel grote mond, kijk naar zijn hart. Hij zoekt God.

Ook wij, als we genoemd zijn naar Christus, de Gezalfde, hebben diezelfde zalving, die Jezus had. Om een afstraling te zijn van onze hemelse Vader, vol liefde en bewogenheid en aan afdruk van Zijn karakter. Niet veroordelend, maar in liefde, Zichzelf opofferende. Dat is een hele taak als je de Heilige Geest niet hebt, maar een makkie als je Hem door je heen laat werken. Wees een lichtje vandaag, Straal!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s