Uitbuiters


Let er dan op dat u nauwgezet wandelt, niet als dwazen, maar als wijzen, en buit de geschikte tijd uit, omdat de dagen vol kwaad zijn. Wees daarom niet onverstandig, maar begrijp wat de wil van de Heere is. — Efeziers 5:15-17

http://dawo.nl/?p=5341

Lezen: Efeziers 5:1-21

Uitbuiters heeft een negatieve klank, het zijn mensen die zich verrijken ten koste van anderen. Maar hier wordt het gebruikt om ons aan te moedigen onze tijd nuttig te gebruiken om de mensen met het evangelie te bereiken. Want we moeten niet wandelen als dwazen, maar als wijzen en wie wijs is int zielen, zegt Spreuken 11:30. En heeft Jezus niet beloofd dat we vissers van mensen zouden worden als we Hem volgen? En wat is de wil van de Heer? Dat er niemand verloren gaat. Oké, daar is Arie weer met zijn stokpaardje, zul je misschien denken 🙂 Maar ik heb nu eenmaal dat verlangen dat Gods Volk, u, jij en ik, wakker worden en de dingen gaan doen waar we voor geroepen zijn: de bediening van de verzoening. (2 Kor 5:19)Daarom gaan we a.s. Zaterdag ook de straat op, nadat we eerst mensen getraind hebben in het bidden voor de zieken en winnen van de zielen. (www.kiXtart.ga)

We moeten de tijd uitbuiten, dat is eruit halen wat er in zit. Geen moment, geen gelegenheid verloren laten gaan. En waarom? Omdat de dagen kwaad zijn. Voor deze tekst roept Paulus de Efeziers op om een heilig leven te leiden, Gij Geheel Anders, en niet terug te vallen in de wandel van voor hun bekering. De duivel gaat rond als een briesende leeuw en wil ons afhouden van onze bestemming door ons op ons zelf terug te werpen en ons te verzoeken. Maar gelukkig is er ook nog vers 18: de opdracht om vervuld te worden en te blijven met de Heilige Geest. Want zonder Hem kunnen we het niet, kunnen we niets. Dank U, Vader voor Uw Heilige Geest, Die in ons woont en ons bekrachtigd, zodat we de tijd kunnen uitbuiten, onze tijd goed kunnen gebruiken. Laat vandaag geen moment verloren, geen gelegenheid onbenut. Vraag erom aan de Heer, dat Hij Zijn glorie door jou heen zal laten zien (niet wil, want dat wil Hij al)

Heer, hier ben ik, gebruik mij voor Uw glorie!

Een gedachte over “Uitbuiters

  1. Pingback: Uitbuiters |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s