Stralende Sterren


Doe alle dingen zonder morren en meningsverschillen, opdat u onberispelijk en oprecht zult zijn, kinderen van God, smetteloos te midden van een verkeerd en ontaard geslacht, waaronder u schijnt als lichten in de wereld. — Filippenzen 2:14-15

http://dawo.nl/?p=5324

Lezen: Filippenzen 2:12-18

Stralende Sterren, een mooie alliteratie. Maar ook een geweldige opdracht in de Fillipenzen versie van het ‘Gij Geheel Anders’

In vers 12 worden we opgeroepen om aan onze eigen zaligheid te werken, met vrezen en beven nog wel. Eeh, we werden toch gered uit genade? Jazeker, voor de volle 100 % maar weet je nog dat soteria meer betekent dan redding en het ook genezing en bevrijding, herstel en voorspoed inhoudt?

Als we een heilig en onberispelijk leven leiden, en sommigen lijden daaraan, dan betekent dat het ons wel iets kost. We doen deze dingen niet om gered te worden, maar omdat we gered zijn en voor onze heiliging. Heilig betekent apart gezet, dus anders. Dan doe je de dingen zonder mopperen of klagen, het volk in de woestijn murmureerde tegen God. Jona klaagde tegen God, en wij, Nederlanders, we hebben het met de moedermelk en de paplepel binnengekregen. Er is altijd wel wat te zeuren, ook als het gaat om de dingen van het koninkrijk.

Maar wij hebben de opdracht om ook hierin geheel anders te zijn. Moeten we dan alles maar goedvinden, zijn we watjes O nee, dat zeker niet, maar we zijn wel bereid een extra mijl te gaan, roddelen niet over collega’s, steken een hand uit, ook als de arbeidstijd voorbij is en er iemand hulp nodig heeft. Dat is geen slijmen bij de baas, het is laten zien dat je anders bent. Temidden van een verkeerd en ontaard geslacht hebben wij de mogelijkheid om het verschil te maken. Om te stralen als sterren, omdat Het Licht der wereld, de Here Jezus Zelf, door Zijn Heilige Geest in ons woont. Dan moet Hij door onze ogen naar buiten kijken, zodat men Hem in onze ogen kan zien, die stralen van Zijn liefde uitzenden. Want dat boze en ontaarde geslacht gaat wel verloren, als ze zich niet tot Hem bekeren. Juist doordat we het verschil kunnen maken, waar we dan ook geplekt zijn, is dat een mogelijkheid om te getuigen. Geheel anders, omdat we Christus hebben leren kennen. Hij maakt het verschil, Wij maken het verschil!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s