Boze wereld


Wij weten dat wij uit God zijn en dat de hele wereld in het boze ligt. Maar wij weten dat de Zoon van God gekomen is en ons het verstand heeft gegeven om de Waarachtige te mogen kennen; en wij zijn in de Waarachtige, namelijk in Zijn Zoon, Jezus Christus. Die is de waarachtige God en het eeuwige leven. — 1 Johannes 5:19-20

http://dawo.nl/?p=5304

Lezen: 1 Johannes 5:14-21

We leven in een boze wereld, een wereld die God niet kent en Jezus loochent. Johannes kent duidelijk twee tegenstelling. Hen die uit God zijn, en dat zijn wij, en hen die in de wereld zijn en in het boze liggen. Daar kunnen en mogen wij geen gemeenschap mee hebben, het is een totaal andere Bron. Kortweg gezegd je bent van God of je bent van de duivel. Een tussenweg is er niet. Nu snap je misschien ook beter waarom Paulus zegt dat we geen ongelijk span kunnen vormen. Want dat gaat nooit goed. God en de duivel kunnen niet samen, zo eenvoudig is dat. Doordat wij de Zoon van God, de Heer Jezus hebben leren kennen, weten wij dat Hij van God gekomen is omdat Hij ons verstand heeft gegeven om de Waarachtige, de Enige, de Echte te leren kennen. Alleen in en door Hem hebben en krijgen we het eeuwige leven, geen andere weg. Dat lijkt misschien bekrompen, en dat zeggen mensen ook wel eens, maar denk jij, dat als er een andere manier was geweest waarop God Zijn Zoon dat ondraaglijke lijden bespaard had kunnen worden, de Vader daar niet voor gekozen zou hebben?

We weten uit Johannes 3, dat iedereen die niet gelooft, reeds veroordeeld is. Men is dan al op weg naar die vreselijke bestemming. Pas als je bent gaan geloven, uit genade, wijzigt je bestemming. Dat begint als je je leven aan Jezus hebt gegeven en Hem hebt uitgenodigd in je hart. Let wel, je wordt niet gered omdat je een goede discipel bent van Jezus, maar uit genade en dat kost je niets! Als wij er niets aan doen gaan allen, die nog niet geloven de verkeerde kant op. God heeft ons de macht en de autoriteit gegeven om het evangelie van Jezus Christus te prediken, zodat mensen tot geloof gaan komen en zullen worden gered. Hem kennen, de uitweg uit een eindeloze pijnlijke plaats en het voor jezelf houden kan en mag niet. Deze kennis is dus van levensbelang, voor jezelf en voor anderen.

En het is geweldig Hem te kennen en de kracht van Zijn opstanding, de Heilige Geest, tot eer van de God, de Vader. De wereld ligt in het boze, onder de macht van satan, de god van deze wereld, maar wij zijn onder de bescherming van Hem, die zegt: Mij is gegeven alle macht in de hemel en op de aarde. In die macht mogen we eropuit gaan, om de macht van de boze te verbreken, als Zijn Lichaam, onder gezag van het Hoofd.

Een gedachte over “Boze wereld

  1. Pingback: Boze wereld |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s