Hoger denken


Want Mijn gedachten zijn niet uw gedachten, en uw wegen zijn niet Mijn wegen, spreekt de HEERE. Want zoals de hemel hoger is dan de aarde, zo zijn Mijn wegen hoger dan uw wegen en Mijn gedachten dan uw gedachten. — Jesaja 55:8-9

http://dawo.nl/?p=5284

Lezen: Jesaja 55

Bekering wil eigenlijk zeggen dat je gedachten worden vernieuwd. Rom 12 spreekt daar ook over, dat we vernieuwd, veranderd worden in ons denken. Ons denken is dan niet meer op onszelf, maar op God gericht, daardoor veranderen we van richting en lopen in Gods richting. We krijgen dan Gods gedachten, die hoger zijn, dan die van de zondige mens. Dat bedoelt Paulus als hij zegt dat wij de gedachten, de gezindheid van Christus hebben (1 Kor.2:16)
Ook Jesaja doelt hier op in dit stuk, of eigenlijk natuurlijk niet Jesaja,maar de HERE, JHWH, Zelf. Als God menselijk denken zou hebben, dan had Hij alles, de mens voorop, al vernietigd en weggevaagd. Maar Zijn plan is hoger dan ons plan. Zijn plan met ons staat vast staat het in Jesaja 29:11, een hoopvolle toekomst. En niet alleen straks, nee, die begint nu, vandaag.
Op het moment dat we de Here Jezus aannemen als onze Redder en Verlosser worden we een Kind van God en komen we in onze bestemming. Die is niet om eeuwig weg te rotten in de hel, maar om eeuwig bij Hem te zijn. Die is niet om te lijden door ziekte of kwalen, armoede of pijn,maar te wandelen in blijdschap en liefde en een stukje koninkrijk op aarde te zien en te laten zien. Daarom stierf Jezus aan het kruis, vond de grote omwisseling plaats.
Gods plannen zijn hoger dan de onze, Zijn wegen zijn hoger dan de onze, want Zijn Weg is Jezus, de enige Weg. Als we daarop gaan, door voor Hem te kiezen, komen we in het plan van God, dat wat geen mens heeft kunnen bedenken, wat geen oor heeft gehoord en geen oog heeft gezien, waarin engelen begeren een blik te slaan. Dat is spannend, iedere dag weer opnieuw, zeker als je die dag begint met: Heer, laat mij denken en handelen zoals U, door Uw Geest. Spannend, he?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s