Imitators


Wees dan navolgers van God, als geliefde kinderen, en wandel in de liefde, zoals ook Christus ons liefgehad heeft en Zichzelf voor ons heeft overgegeven als een offergave en slachtoffer, tot een aangename geur voor God. — Efeziers 5:1-2

http://dawo.nl/?p=5280

Lezen. Efeziers 4:17 – 5:1-2

Navolgers, imitators staat er eigenlijk, van God, van Jezus. Dat is de opdracht van Paulus aan de Efeziers. Om te zijn als Jezus, met een alles opofferende liefde, voor elkaar en voor anderen. Dat is feitelijk het slot van het stukje waaruit het 'Gij geheel anders' komt. Als we Jezus volgen, discipelen zijn, de dingen doen die Jezus deed, dan zijn we dus totaal anders dan de rest, die
a) Hem nog niet kent of
b) dat (nog) niet doet.
Wij horen nog wel eens van mensen, die zelf nog nooit of nauwelijks mensen tot de Heer hebben geleid, wanneer we ze nu gaan discipelen. En ja, Discipelschap is belangrijk, absoluut. Maar ik denk dat er ook binnen de kerkmuren het gros van de mensen nog geen discipel is van de Here Jezus!
Velen hebben nog nooit een zieke genezen, een demon uitgedreven of iemand het Koninkrijk binnen gebracht, en dat is toch het primaire van wat Jezus deed.
Drijfveer moet zijn onze liefde, zelfopofferende liefde. Dat je dan voor gek staat, omdat je midden in een winkel, of op straat voor iemand bidt, deert je dan niet. Het is dezelfde liefde die Jezus aan het kruis sloeg en Hem vasthield aan dat kruis.
Discipelschap kan je vrienden kosten, zelfs in de kerk. Jezus was op het laatst ook nagenoeg alleen, toen Hij stierf, zelfs God verliet Hem. Daar hoeven wij niet bang voor te zijn, Hij heeft beloofd dat Hij ons nooit zal verlaten en alle dagen met ons zal zijn. Maar het is een risico, om een Discipel te zijn, maar o zo spannend. Geloven saai? Als je de dingen gaat doen die Jezus deed, geen dag!
www.dewerkendoendieJezusdeed.tk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s