Losprijs


Want er is één God. Er is ook één Middelaar tussen God en mensen, de mens Christus Jezus. Hij heeft Zich gegeven als een losprijs voor allen. Dit is het getuigenis op de door God bestemde tijd. — 1 Timoteus 2:5-6

http://dawo.nl/?p=5233

Lezen: 1 Timoteus 2:1-8

Ieder mens, die de Here Jezus nog niet heeft aangenomen, is gegijzeld door de tegenstander van God. Hij heeft de mens, Adam en Eva, verleid in de Hof, zodat ze gevangen zijn genomen. En de mens heeft last van het Stockholmsyndroom, dat men sympathie gaat opvatten voor de gijzelnemer. Maar het losgeld, de premie is betaald aan het kruis van Golgotha, door de Here Jezus Christus, hier de mens Christus Jezus genoemd. Waarom de nadruk op het menszijn van Jezus? Omdat alleen een mens kon betalen, maar dan een mens die ons in alles gelijk geworden is, behalve de zonde. Hij betaalde de prijs zodat alle mensen gered kunnen worden. Dat is ook de wil van de Here God, zoals we lezen in vers 4. En omdat Hij de losprijs heeft betaald houdt satan de mensen dus nog steeds ongeoorloofd vast. Op grond van het betaalde en volbrachte werk van de Here Jezus moet (!) hij ze vrijlaten. Maar hij heeft ze verblind, zodat ze niet weg willen. Maar iedere ziel die wordt gewonnen, komt los uit de klauwen van de satan, iedereen die de Here Jezus uitnodigt in Zijn hart, is gered.
Dat is evangelisatie, het gekochte ophalen en brengen bij de rechtmatige eigenaar. De gegijzelden bevrijden uit de macht van de gijzelnemer en thuis brengen bij de Vader. Daarom is gebed zo ontzettend belangrijk, de voorgaande verzen gaan erover. Ieder gebed, thuis of in de gemeente moet erop gericht zijn om de gijzelaars vrij te krijgen.
Als er mensen worden gegijzeld is het wereldnieuws. Wie weet nog alles rond de treinkaping in de jaren 70? Ieder nieuwsuitzending ging erover, de kranten stonden er bol van. Zo hoort het in iedere gemeente te zijn, gericht om de gegijzelden vrij te krijgen.
En er is maar 1 weg, een mens, een middelaar, door wie dat kan: de Here Jezus. De Zoon van God, Die mens werd, de losprijs betaalde, opdat een ieder, iedereen, die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. Breng de verloren thuis, de losprijs is betaald! Al wat wij hoeven doen is ze op te halen, zo eenvoudig is het!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s