Eenparig


Verder zeg Ik u dat, als twee van u op de aarde iets, wat dan ook, eenstemmig verlangen, het hun ten deel zal vallen van Mijn Vader, Die in de hemelen is. Want waar twee of drie in Mijn Naam bijeengekomen zijn, daar ben Ik in hun midden. — Matteus 18:19-20
http://dawo.nl/?p=5226

Lezen: Matteus 18:15-20

Dit zou een mooie tekst zijn voor het ‘Bijbelteksten Memory spel’. Voor degenen die het nog niet weten: het is een geedachten waar we mee spelen. Veel mensen hebben moeite met het memoriseren van bijbelteksten en waar ze staan. Zo’n spel zou je kunnen helpen om ze beter te onthouden. 

Het gevaar van bijbelteksten op zich, is dat je het verband vaak uit het oog verliest. Een tekst staan nooit op zichzelf, je moet altijd de context lezen. Daarom staat dat er bij de opfrisser ook altijd bij. Als je op de tekst klikt, kom je bij het betrefffende bijbelgedeelte. Zo ook deze tekst. Het gaat om het eenparige, eenstemmig. Het griekse woord wat gebruikt is betekent ook harmonie. Er moet dus eenstemmigheid zijn, maar ook met elkaar in harmonie leven. Eenheid in de gemeente is sowieso belangrijk, maar als we ergens voor gaan bidden is het voorwaarde voor verhoring! Daarbij komt dan ook nog eens het gezag, de autoriteit die we hebben gekregen in de hemelse gewesten, wat wij binden of ontbinden heeft effect in de geestelijke wereld. Probleem is dat we vaak aan God dingen terugvragen, die de duivel van ons gestolen heeft. God zou het dan wel willen, maar Hij kan het niet, omdat Hij het niet heeft. In ons gebed zullen we ons ook moeten richten op de dief en de slachter, hem binden en eisen, op grond van het volbrachte werk, dat hij teruggeeft wat hij gestolen heeft!

Eenheid is een wapen, als de gemeente eenparig gaat bidden en in harmonie is met elkaar, gaan we (meer) wonderen zien, genezingen en reddingen. Maar wat denk je van twee mensen, verbonden in het huwelijk? Het begint bij onszelf. Gaan er geen twee op weg, zonder het met elkaar eens te zijn? zei Amos in hoofdstuk 3:3. En dat is dus een voorwaarde aan de ene, maar ook een belofte aan de andere kant. Heer U hebt het gezegd, we mogen U, met alle respect, daar aan houden, want U doet wat u belooft. En als we dan eenparig, met tenminste twee of drie bijeenzijn, in de Naam van Jezus, dan is Hij in ons midden. Als Jezus ergens was, dan zagen we direct het effect: demonen manifesteerden zich en werden uitgeworpen, zieken werden genezen en de religieuze geesten roerden zich. Tegenwoordig zie je vaak dat de laatsten weer de macht hebben gekregen…. Als wij belijden dat Hij in ons midden is, dan zullen we ook het effect moeten zien! Waarom pas bij twee of drie? Wel Hij is al in ons, maar je hebt er twee of meer nodig om in het midden te staan. Met elkaar zijn we verbonden door dezelfde Heilige Geest. Als we dan, overeenkomstig Zijn wil, eenparig gaan bidden, dan komt de hemel in beweging!

Ik wens je vele gebedsverhoringen toe!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s