Roemen in de verdrukking


En dat niet alleen, maar wij roemen ook in de verdrukkingen, omdat wij weten dat de verdrukking volharding teweegbrengt, en de volharding ondervinding en de ondervinding hoop. — Romeinen 5:3-4
http://dawo.nl/?p=5225

Lezen: Romeinen 5:1-11

Roemen in de verdrukking. Dat klinkt gek. Veel mensen geven het juist op bij de geringste tegenslag. Laat maar zitten, het hoeft al niet meer. Maar Paulus zegt dat die verdrukking juist dient om ons geloof te versterken, te harden. Ook hier is het zo, dat die beproeving niet van God Zelf uitgaat, maar dat Hij het gebruikt. Maar wat is verdrukking? Verdrukking is dat je tegenstand ervaart vanwege het feit dat je gelooft en dat dan ook niet onder stoelen of banken steekt. Dat kan soms heel geniepig zijn, of heel openlijk. Het kunnen kleine plaagstootjes zijn, of ze kunnen je zelfs het leven kosten als je Jezus niet afzweert…. 

en daar zou je dan blij mee moeten zijn. In Handelingen lezen we dat de discipelen zich verblijden dat ze hadden moeten lijden om de Naam van Jezus. Ze waren gevangen gezet en gegeseld. Dat was dus openlijk en we lezen in Handelingrn 4 dat ze daarna nog meer vrijmoedigheid vragen. Gevolg: verdrukking, vervolging, waardoor het evangelie werd verspreid.

Wij hebben nog niet te lijden zoals zij dat deden. Het gaat hier geniepiger. Als je je kinderen niet mee wilt laten doen met een demonische rage, verliezen ze vriendjes. Als je je meer uitstrekt naar de dingen van de Geest, of zegt dat je je gaat laten onderdompelen, gaan mensen je mijden. Als je bidt voor je eten op je werk, stelen ze je brood. Gesprekken stoppen als jij binnenkomt. Allemaal van die kleine dingen, die je meer voelt, dan dat je er de vinger op kunt leggen.

Maar zegt Paulus, daar wordt je geloof sterker van. Je gaat je rug nog meer rechten, omdat je beseft dat het niet van mensen komt, maar van de machten erachter. Dat moeten we goed beseffen en dus gaan bidden, wie ons vervolgen! Als er één persoon niet blij is dat je geestelijk groeit, is hij het wel die gekomen is om te roven, te stelen en te slachten. Hij heeft er al de Pé in dat je tot geloof gekomen bent, maar nu zal hij er alles aan doen om je geestelijk onder de maat te houden. Maar als we tegenstand ervaren gaan we juist meer op God vertrouwen en worden onze geestelijke spierballen sterker. Door de Heilige Geest, Die God ons gegeven heeft, kunnen we ook iedere tegenstand aan. Hij helpt ons om juist ook dan te groeien. Sterkte in de strijd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s