Wachten en verwachten


En daarom wacht de HEERE, opdat Hij u genadig zal zijn; en daarom zal Hij Zich verheffen om Zich over u te ontfermen. Voorzeker, de HEERE is een God van recht. Welzalig zijn allen die Hem verwachten. — Jesaja 30:18http://dawo.nl/?p=5224

Lezen: Jesaja 30:18-26

Het is een roerige tijd in Israel. Men wordt belaagd en van alle kanten in het nauw gedreven. Het zal ook uitlopen op deportatie, de 70 jarige ballingschap. Men zoekt hulp bij verkeerde bronnen en verwacht het daarvan. Men sluit een verbond met Egypte, vanouds in de bijbel al de vijand en beeld van de slavernij. De HERE God, is daar woedend over, want in plaats van naar Hem toe te komen, zoekt men het bij de vijand! En hun narigheid is wel het gevolg van hun afvalligheid! 

Dat gebeurt vandaag aan de dag nog. Mensen gaan vaak pas laat naar een Genezingsdienst, als de reguliere artsen niets meer kunnen doen, of men zoekt het in allerlei dubieuze zaken, zoals homeopathische geneesmiddelen, of  zelfs in het occulte, zoals iriscopisten, strijkers, acupunctuur en weet ik veel wat er allemaal nog te koop is. Terwijl er maar Één onze Geneesheer is, JHWH Rapha. (Gen. 15:26) let wel, ik zeg niet dat je niet naar de dokter mag, ik zeg dat je eerst naar Hem toe moet gaan. Hij is onze Maker, Hij weet wat er mis is. En vaak gebruikt Hij de geneeskunde om ons te genezen, maar vaak grijpt Hij ook bovennatuurlijk in. We moeten Hem alleen niet als escape gebruiken.

Als we het van Hem verwachten zullen we niet beschaamd uitkomen. Welzalig, vertaalt de HSV, gelukkig, betekent dat. Heerlijk zegt de BasisBijbel, en dat klopt, wat van een man is, is mannelijk, van een vrouw vrouwelijk en wat van de Heer is, is Heerlijk.

We zijn vaak zo ongeduldig, het moet nu, nu meteen. Maar wachten op Zijn genade en het van Hem verwachten zijn dingen die ons niet zo geleerd worden. Zoek ook niet eerst je genezing, maar zoek de Geneesheer. Dicht bij Hem zijn en blijven is de beste plaats. Niet zoeken in allerlei dubieuze zaken, maar schuilen bij Hem en het van Hem verwachten, dat is het beste recept wat er is. Hij wil en zal Zich over je ontfermen, want dat is Zijn aard. Wacht je op Hem?

Een gedachte over “Wachten en verwachten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s