Niemand anders


Want zo zegt de HEERE, Die de hemel geschapen heeft, die God Die de aarde geformeerd en haar gemaakt heeft. Hij heeft haar gegrondvest, Hij heeft haar niet geschapen opdat zij woest zou zijn, maar Hij heeft haar geformeerd opdat men erop zou wonen: Ik ben de HEERE, en niemand anders. Ik heb niet in het verborgene gesproken, in een duistere plaats op aarde. Ik heb tegen het nageslacht van Jakob niet gezegd: Zoek Mij tevergeefs. Ik ben de HEERE, Die gerechtigheid spreekt, Die bekendmaakt wat billijk is. — Jesaja 45:18-19http://dawo.nl/?p=5200

Lezen: Jesaja 45:18-25

Wat zijn we toch gezegende mensen. Waarom? Omdat we een God hebben Die Zich openbaart, Die van Zich laat horen. Niet eentje die stom is, een beeld van steen, gips, ijzer of koper, maar een levende God. En je kunt Hem kennen.Iedereen kan Hem (leren) kennen. Hij sluit Zich niet op, is niet ergens ver weg, zoals sommigen denken, nee, Hij is juist tastbaar en dichtbij. Dichterbij dan in je hart kan iemand toch niet komen. En er is geen andere. Er is maar 1 weg, en dat is Jezus, de afdruk van Zijn Vader, want zoals Jezus was, zo is Zijn Vader. De belofte is er: iedereen die Mij zoekt zal Mij vinden. En Hij speelt geen verstoppertje, Hij wil Zich laten vinden. De Bijbel is natuurlijk de plek bij uitstek, waar je over Hem kunt leren. En als je die moeilijk te lezen vindt, zoek dan een makkelijkere vertaling, om mee te beginnen. En bid voor je gaat lezen dat Hij je het duidelijk zal maken, want dat wil Hij. Hij wil gevonden worden. Hij spreekt gerechtigheid, Hij maakt bekend wat billijk is: Hij spreekt de waarheid en Hij is te vertrouwen, echt!

Het meest duidelijke was natuurlijk toen Jezus naar de aarde kwam, God werd mens, zo dichtbij is geen enkele god, in welke godsdienst dan ook geweest. Hij werd vlees en bloed.Ik snap dan ook niet dat velen zo’n stenen beeld in kamer of tuin hebben staan, terwijl ze een levende God in hun hart kunnen hebben. En Hij spreekt, zachtjes in je gedachten luid door Zijn Woord; Bekeer je en leef, zoek Mij en je zult Me vinden. Hij is de enige, er is Niemand anders,maar die heb je dan ook niet nodig. Hem kennen is genoeg, om voor te leven en mee te stèrven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s