Zo lief…


Want zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. Joh. 3:16 HSV

Lezen: Joh. 3:1-23

Omdat Dagelijks Woord een tekst had, die we niet zo lang geleden nog behandeld hebben tijden de 40 dagen tijd, nam ik de tekst van het leesrooster van het NBG en daar was deze tekst. Misschien wel de meest bekende tekst uit de Bijbel, iedereen zou hem uit het hoofd moeten kennen. Het is het evangelie in een notendop.

Zo lief had God de Vader ons, de wereld, de kosmos, maar ook jou en mij. Je mag deze tekst heel persoonlijk maken, Hij houdt van Mij. Het is Gods oneinigige ondoorgrondelijke en onvoorwaardelijke liefde dat Hij Zijn Zoon gaf, overgaf, prijsgaf. Net alleen aan de wereld, maar om te sterven aan het kruis. Even hiervoor heeft Hij het er nog over, dat de Zoon des Mensen verhoogd moet worden, zoals de slang in de woestijn. Verhoogd heeft hier de betekenis dat Hij werd gehangen aan het kruis. Wilde je het zien, dat moest je je hoofd omhoog heffen. Maar zoals het volk Israel moest kijken naar de koperen slang, in de woestijn, wilde men van de slangenbeten genezen, zo moeten wij omhoog kijken naar de Here Jezus aan het kruis, willen wij genezen van de slangenbeet, de zonde. God wil niet dat er ook maar iemand verloren gaat, leren we van 2 Petr. 3:9, maar het is alleen langs de weg van het geloof, dat we niet verloren gaan, maar het eeuwige leven ontvangen. Dat tot geloof komen is synoniem voor de wedergeboorte uit vers 3. Zonder dat kunnen we het Koninkrijk van God niet zien. De hele wereld ligt onder de zonde, iedereen is verloren. God laat dus niemand verloren gaan. Die laatste zin uit ‘Grote God wij loven U’ klopt dus niet. We zijn al verloren. Dankzij Adam en Eva ligt de hele wereld in de verlorenheid. Jezus betaalde voor de zonden van de hele wereld, maar de enige manier om uit die verlorenheid te komen, uit dat oordeel waar vers 17 over spreekt, is te gaan geloven. En geloven doe je niet met je begrijpertje, dat doe je met je hart. Want snap jij het dat Jezus stierf voor iedere moordenaar, pornoverslaafde, dief, belastingontduiker, verkrachter, echtscheider, vader en moederhater, hypocriet en wat al niet meer zij? Nee, toch? Maar Hij is niet gekomen voor de gezonde, maar voor de zieke, zoals Hij Zelf zegt. 

Dat is dan ook de boodschap die we aan mensen moeten doorgeven. Niet in de eerste plaats dat zij zich moeten bekeren van welke zonde dan ook, maar dat ze zich moeten omkeren naar Jezus, de weg terug tot God gaan. Want als bekering de voorwaarde was en zondeloosheid, dan zou het geen genade meer zijn, maar verdienste. En waar was Jezus te vinden? juist, bij het uitschot en uitgekotste: hoeren en tollenaars.  Niet je bekering, maar je geloof, het van Jezus alleen verwachten zal je redden uit de verlorenheid. Door Hem uit te nodigen in je hart en te zeggen: ‘Lieve Here Jezus, kom in mijn hart, vergeef me mijn zonden was en reining me zet me vrij’ Door dat oprecht te doen, met je mond en met je hart, ontvang je het eeuwige leven, dat je Hem ontvangt. Is het zo eenvoudig? Ja, zo eenvoudig is het! Heb je dat nog echt nooit gedaan? Ga dan naar http://www.gratisgeschenk.ga en word een kind van God, vandaag nog!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s