Toekomst 


En Hij zal op deze berg verslinden de sluier waarmee het gezicht van alle volken omsluierd is, en de bedekking waarmee alle naties bedekt zijn. Hij zal de dood voor altijd verslinden, de Heere HEERE zal de tranen van alle gezichten afwissen en de smaad van Zijn volk wegnemen van heel de aarde, want de HEERE heeft gesproken. — Jesaja 25:7-8http://dawo.nl/?p=5188

Lezen: Jesaja 25:6-12

Als er ergens een strijdpunt over is in de christelijke wereld is het wel over de eindtijd en de wederkomst van de Here Jezus. Dat komt omdat profetieën vaak voor verschillende uitleggingen vatbaar zijn. Mijn oude dominee vertelde me altijd, dat een profetie is als een berg. Als je die in de verte ziet liggen, denk je dat het er maar eentje is, maar als je dan de berg gaat beklimmen, zie je dat er een bergketen is, er zijn er meer. Zo zie je vaak dat de eerste en de tweede komst in het Oude Testament van de Here Jezus als eén gebeurtenis worden beschreven, terwijl het er twee zijn. Dat is ook de reden dat men Hem niet (meteen) als de Messias herkende. Voordat Hij als de Leeuw van Juda kan komen, moet Hij eerst het geslachte Lam worden. 

Deze profetie heeft dat ook wel. Een sluier werd die die dagen vaak gedragen voor rouw, maar ook als bruid. Jacob ontdekte pas de volgende dag dat hij Lea had gekregen i.p.v. Rebecca. We lezen ook over de bedekking, die de god van deze wereld over de ogen van de ongelovigen heeft gelegd, zodat ze de waarheid van het evangelie niet kunnen zien. Die sluier kunnen wij wegbidden (www.doeltreffendbidden.tk) waardoor ogen opengaan. Dat de Dood voor altijd is verslonden moet nog gebeuren, maar de angel is eruit: Dood waar is je prikkel (angel) Het graf was leeg op de eerste Paasdag! En al ons verdriet en tranen zullen van onze ogen weggenomen worden op die nieuwe hemel en die nieuwe aarde. Dat zegt Hij zelf.

Maar de boodschap is niet ‘stil maar, wacht maar, alles wordt nieuw’. De boodschap is: Bekeer je, want het Koninkrijk is nabij, dichtbij, in je nabijheid. Het Koninkrijk is zelfs in ons. Je ziet vaak dat deze twee boodschappen lijnrecht tegenover elkaar staan, wat lijdt tot excessen. Kingdom Now leert dat het Koninkrijk nu is. Er zijn er die leren dat Jezus al teruggekomen is. 

Wat is de waarheid? Het koninkrijk is als onze God: Hij was, Hij is en Hij komt. Het koninkrijk was, is, maar nog niet ten volle, maar komt in alle heerlijkheid. Uitzien naar dat koninkrijk hoeft je niet lam te leggen, juist niet. We kunnen nu al de ‘gaven van de toekomende eeuw’ smaken en gebruiken om iedereen, die dat nog niet is, het koninkrijk binnen te leiden. Dan is er nog heel wat werk aan de winkel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s