Mussen en haren


Worden niet twee musjes voor een penninkje verkocht? En niet een van die zal op de aarde vallen buiten uw Vader om. En ook de haren van uw hoofd zijn alle geteld. Wees dus niet bevreesd, u gaat veel musjes te boven. — Matteus 10:29-31http://dawo.nl/?p=5177

Lezen: Mat. 10:16-33

De foto van vandaag heb ik gisteren genaakt, toen mijn vrouw en ik een kopje koffie dronken bij de HEMA. Daar vloog een musje rond, die heerlijk ging snoepen van een stukje gebak wat op de grond lag. Een Hemus, noemde ik hem, niet wetende wat de tekst voor vandaag zou zijn. Hoe toepasselijk, vind je niet? Zo’n musje is in de zorgen van onze hemelse Vader. Men kocht er twee voor een stuiver, ik las dat men ze vroeger at, het voedsel van arme mensen. Ik weet niet hoe ze smaken, maar veel vlees zit er niet aan, volgens mij. En toch bekommert onze hemelse Vader zich om die beestjes, net zo goed als over onze haren. Wrang misschien als je al je haar aan het verliezen bent vanwege een chemokuur, maar tegelijkertijd ook bemoedigend, omdat Hij er van weet.

De context van dit stukje is het getuigen zijn van Jezus. Matt. 10 begint met de uitzending en de opdracht om het evangelie van het koninkrijk te gaan brengen, vergezeld gaande met de tekenen van het koninkrijk: genezing, bevrijding en het opwekken van doden. Zelfs nog voor de uitstorting van de Heilige Geest. Een geweldige stage opdracht voor al de discipelen. Maar weet, dat als je gaat getuigen, je tegenstand kunt verwachten, zelfs gevangen genomen. Maar dan mag je ook weten, dat de woorden die je zult spreken van de Heilige Geest komen. We zien dat mooi gedemonstreerd in het boek Handelingen. Bovennatuurlijke vrijlatingen en blij- en vrijmoedige getuigenissen van Petrus en de rest. In dat kader staat dat, als  onze hemelse Vader Zich al druk maakt om die musjes, Hij dat zeker zal doen om ons, als we last krijgen van tegenstand bij het getuigen. Van de week zei Bill Johnson: als je nooit last hebt van tegenstand, loop je misschien wel dezelfde kant op als de tegenstander….. Die wil namelijk niet dat we getuigen zijn, Hem belijden voor de mensen. Gelukkig is het dan te weten, dat onze hemelse Vader in elk opzicht en in elk detail, zelfs zo iets onbenulligs als je haar (alhoewel) voor ogen heeft in Zijn zorg voor ons. En met Pinksteren weten we dat we ook kracht ontvangen hebben om te getuigen, waar we ook zijn. Tegenstand of niet, Vader zorgt. Is dat niet geweldig?!

Een gedachte over “Mussen en haren

  1. Pingback: Mussen en haren |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s