De woonplaats van God


Want zo zegt de Hoge en Verhevene, Die in de eeuwigheid woont en Wiens Naam heilig is: Ik woon in de hoge hemel en in het heilige, en bij de verbrijzelde en nederige van geest, om levend te maken de geest van de nederigen, en om levend te maken het hart van de verbrijzelden. — Jesaja 57:15http://dawo.nl/?p=5175

Lezen: Jesaja 57:14-21

God is de Hoge en de Verhevene, toepasselijk zo vlak na de Hemelvaart, maar tegelijkertijd is Hij ook Degene, die bij de verbrijzelde en nederige van geest is. Mooie woorden, maar wie zijn dat dan? Ik vind dat de Basis Bijbel dat wel mooi omschrijft: de mensen die nederig begrijpen dat ze Hem nodig hebben. En dat hebben we allemaal, maar de vraag is of we het ook beseffen en er naar handelen. De Here Jezus zei in Joh, 15: zonder Mij kun je niets doen. Als we dat gaan beseffen, dan weten we dat we Hem nodig hebben. Toch zie ik nog zo velen van ons strompelen in eigen kracht. Het is juist Pinksteren geworden, opdat deHeilige  Geest, met dezelfde kracht, die Jezus uit de dood deed opstaan, in ons woont. En je kunt gillen en schreeuwen dat je Hem nodig hebt, maar Hij komt pas echt als we het naar Hem uitroepen vanuit een dorstig, misschien wel wanhopig, hart. Omdat je aan het einde van je latijn gekomen bent, helemaal stuk van je eigen kunnen, of juist onkunde. Wanneer je denkt het allemaal op eigen houtje te kunnen, heb je de Heilige Geest niet nodig. Maar wanneer je beseft dat Jezus woorden waar zijn, en we zonder Hem, de Heilige Geest, niets kunnen, dan staat Hij paraat en wil je komen helpen. Het woordje Parakleet, wat vaak vertaald wordt als Trooster, betekent zoveel meer als dat. Het is ook de Helper, Degene Die erbij geroepen wordt. Roep Hem dan ook aan en stel je helemaal open voor Hem. In deze week voor Pinksteren verwachten we een nieuwe frisse uitstorting van Zijn Geest. En die komt, als je je er voor open stelt. Je ontvangt Hem niet omdat je Hem verdient, maar omdat je Hem nodig hebt. 

Dan komt Hij en maakt je weer levend, herstelt alles wat kapot is in je en gaat door je heen werken als nooit te voren. Laat deze week dat je gebed zijn: Kom Heilige Geest, ik heb U nodig! Dan komt Hij, bij de één met kracht, zo sterk dat je niet meer op je benen kunt blijven staan en bij de ander lieflijk, als een verfrissend buitje, maar onmiskenbaar! Beiden heb ik dit weekend mogen meemaken. Waar woont God? Mag ik een woonplaats zijn voor U? Ja dat mag, als je maar nederig en afhankelijk bent. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s