Vruchtbaar 


De vrucht van de Geest is echter: liefde, blijdschap, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, geloof, zachtmoedigheid, zelfbeheersing. Daartegen richt de wet zich niet. — Galaten 5:22-23http://dawo.nl/?p=5174

Lezen: Gal. 5:13-26

De Here Jezus leerde ons dat we aan de vruchten de boom zouden herkennen. En toen een boom vrucht leek te dragen, maar dat niet deed, vervloekte Hij de boom. We zitten nu een week voor Pinksteren, we zijn zelf weer heerlijk verfrist een ons vuur is weer aangewakkerd. En velen met ons, maar we zullen pas zien of het echt is, als ons leven er mee in overeenstemming is. Wanneer zo’n conferentie alleen maar dient om jezelf op te krikken en te ontvangen dan gaat het niet goed komen. Jijzelf bent de schakel in iemand anders doorbraak, hoorden we gisteren en mijn ervaring is, dat des te meer je gaat uitdelen, des te meer je zult kunnen ontvangen. Denk aan het kruikje van de weduwe van Sarfath. De olie bleef stromen, totdat alle vaten vol waren. 

Vaak zie je dat vrucht en gaven tegenover elkaar gezet worden, maar dat is absoluut de bedoeling niet. Het zijn twee kanten van dezelfde medaille en je hebt allebei nodig. De gaven kunnen niet functioneren zonder de vrucht en de vrucht is krachteloos zonder de gaven. Daarom heeft de Heilige Geest ook 1 Kor. 13 tussen 12 en 14 geplaatst. En ook hier zien we de belangrijkheid ervan. Je hoort ook vaak spreken over de vruchten, maar het is er toch echt maar eentje. Dus kan je nog wegkomen met 1 gave, van de vrucht zal je alle partjes moeten zien groeien in je leven. Denk aan een sinaasappel, 8 partjes en de schil die het beschermt en bij elkaar houdt is de liefde. Dan zie je weer die overeenkomst met 1 Kor. 13. 

Het bewijs dat je de Heilige Geest hebt ontvangen is dus niet alleen dat je in tongen spreekt, hoe belangrijk ook, het is ook dat je de vrucht produceert,  voortbrengt. En daar kan je helemaal niets aan doen, je moet het alleen laten gebeuren. De gaven raken je karakter niet aan, zij doen ons lijken op de bediening van Jezus, maar de vrucht verandert ons naar Zijn karakter, dan gaan we meer in ons zijn op Hem lijken. Zorg er dan voor dat de boom voldoende voedsel krijgt: het Woord van God, en voldoende water, de Heilige Geest, zodat de vrucht kan groeien. Dan is er geen wet tegen ons, dan zijn de mensen graag in ons gezelschap, zoals ze dat bij Jezus waren, dan trekken we ze aan. Niet om wat we doen, maar om wie we zijn! Hoe groeit jou vrucht?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s