Tranen


Één van de dingen, die mij het meeste raakten in de afgelopen Presence conferentie was het verhaal van Ben Fitzgerald. Hij is een evangelist en heeft een visie voor 100 miljoen zielen, die in Europa gewonnen zullen worden.

Hij vertelde het verhaal van een vriend. Die zag iemand lopen en de Geest sprak tot hem: stop die man en vertel hem over Jezus. Hij deed het en zei: Jezus houdt van jou. De man bleek een drugsdealer te zijn en wilde er niets van weten. Dus de man droop af, maar de Geest sprak opnieuw: ga terug en vertel hem over Jezus. Schoorvoetend ging hij terug en vertelde wat de Geest tot hem gezegd had. Bij de tweede keer stond de man meer open, vertelde wat hij deed en brak, hoewel zijn vriendin er naast stond en hem probeerde er vanaf te houden. Maar hij bad het Reddingsgebed en ontving Jezus in zijn hart. Ze wisselden gegevens uit en ieder ging zijns weegs. Toen hij thuis kwam zette hij  de TV aan bij het koken en terwijl hij bezig was trok iets zijn aandacht. Er was die middag een schietpartij geweest en er waren twee mensen doodgeschoten. Een drugsdealer en zijn vriendin…. inderdaad dezelfde. Wat als de man niet geluisterd had naar de stem van God? Blijf aandringen als God je zegt ergens naar toe te gaan, of iets te doen….

Terwijl hij deed verhaal vertelde moest ik huilen. Natuurlijk raakte het mij en ik heb geleerd, dat daar waar je over huilt, je bediening is (Lou Engle) Maar mijn tranen voelden alsof ze van de Vader Zelf kwamen. Omdat Zijn volk, jij en ik, niet uitreiken naar de wereld die verloren gaat en het ons eigenlijk niets kan schelen. Niet genoeg om uit onze comfortzone te komen en iedereen, of de persoon het nu horen wil of niet, gaan vertellen dat God van hen houdt en een geweldig plan heeft voor hun leven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s