Hij doet wonderen


Geloofd zij de HEERE God, de God van Israël; Hij doet wonderen, Hij alleen. Geloofd zij voor eeuwig Zijn heerlijke Naam; laat heel de aarde met Zijn heerlijkheid vervuld worden. Amen, ja, amen. — Psalmen 72:18-19 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Psalm 72

Doet God nog steeds wonderen? Is deze Psalm anno 2017 nog steeds actueel. Velen zullen schamper lachen, omdat men met God geen rekening houdt. Religie is voor achter de deuren, zegt de regering. Maar wij hebben het niet over een religie, zoals er zovelen zijn. We hebben het over een relatie met de Levende God, de Opgestane Heiland. Het allergrootste wonder is en blijft dat iemand overgezet wordt van het rijk der duisternis naar het Koninkrijk van God. Dat iemand een keuze maakt voor Hem en Jezus uitnodigt in Zijn hart. Daarnaast kunnen we nog iedere dag wonderen meemaken. Dan niet afwachtend totdat de God, die Boven is, ingrijpt, maar zelf handelend namens de God, de Heilige Geest, Die in ons woont. Ik denk persoonlijk dat we nog te weinig beseffen dat die Opstandingskracht in ons woont (Rom.8:11) en dat Hij ons wil gebruiken om die wonderen te doen!

Hij doet wonderen, Hij alleen, zegt de Psalmist. En dat is ook zo, maar wat is het dan geweldig dat Hij ons, jou en mij, daarvoor wil gebruiken. De bede dat heel de aarde met Zijn heerlijkheid, Zijn glorie vervuld zal worden is niet alleen maar weggelegd voor na de wederkomst, het is er nu. Jezus zegt dat als wij demonen uitdrijven en de zieken genezen het Koninkrijk van God over ons gekomen is! Doordat het Pasen en Pinksteren is geweest bezitten wij dezelfde kracht die Jezus had, na Zijn doop in water en in de Heilige Geest. Laten we daarom niet lijdzaam afwachten, maar de mouwen opstormen en gaan staan in de autoriteit die we hebben ontvangen. Dan wordt deze Psalm nu waar, vandaag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s