Plaatsvervangend


Pilatus nu wilde de menigte tevreden stellen en liet Barabbas voor hen los; en hij leverde Jezus, nadat hij Hem gegeseld had, over om gekruisigd te worden. (Markus 15:15 HSV)

Lezen: Markus 15:1-20

Ook zo genoten van ‘The Passion’ ? Of heb je je ook mee laten slepen door de geest van kritiek, die over christelijk Nederland waait? Ik vind het ieder jaar weer zo mooi, dat gelovigen en ongelovigen massaal kijken naar het verhaal van de kruisiging en opstanding van Jezus. En hoe dat ook weer vorm gegeven wordt, met hedendaagse liedjes. De boodschap dichtbij. En vertrouw nu maar op de Heilige Geest, dat Hij de naprediker zal zijn. Want het Woord van God zal niet leeg wederkeren,maar doen wat Hem behaaagt (Jes. 55:11)

Vandaag dan de rechtszaak tegen Jezus. Geleid door een rechter, die bang was voor de keizer en bang was voor het volk. Die zijn rechtspraak liet afhangen van muitende en oproerende joden. Die zijn handen in onschuld waste. Hij laat Barabbas vrij, de zoon van de vader tegen de Zoon van de Vader. Het kruis, waar Jezus aan stierf was voor hem bedoeld, maar Jezus stierf in zijn plaats, in de eerste plaats. Maar Hij stierf ook om daar God met de wereld te verzoenen. (2 Kor.5:19)De straf, die ons de vrede aanbrengt, was op Hem en door Zijn striemen zijn wij genezen! (Jes. 53:5) Het is de dagtekst van vandaag van http://www.dagelijkswoord.nl, dus we lopen weer in lijn.

Ja, je leest het goed, Jezus stierf voor de zonden van de hele wereld. De enig zonde, die mensen nu nog uit de hemel kan houden, is die van ongeloof. Op het moment dat je gaat geloven, eigen je jezelf die betaling voor je zonden toe en ben je vrij en zeker van het eeuwige leven. Zo groot is het offer van Jezus. Dat Hij zelfs onze ziekten gedragen heeft en dat ieder van de 39 slagen die Hij op Zijn rug kreeg, de betaling is voor onze ziekten. Dat is geen belofte, dat is een feit. Maar net zo min als dat iedereen gered is, omdat Jezus stierf, is ook iedereen genezen. Ook dat moeten we ons toe-eigenen. Het is betaald, zowel onze redding, onze genezing en bevrijding. Geloof je dat? Mensen hebben wel eens moeite dat we onze genezing zouden claimen. Maar als er voor betaald is, is het je eigendom, rechtmatig. Je claimt het niet omdat jij het verdiend zou hebben, je claimt het omdat er voor betaald is. En de prijs was hoog: Jezus eigen bloed, Zijn eigen leven!

Pilatus dacht dat hij het voor elkaar had, de duivel dacht dat hij het voor elkaar had. Hij had de zoon van God gedood. Maar wat kijkt hij op zijn neus, als hij erachter komt dat dat wat hij dacht een dag van triomf zou zijn, zijn grootste nederlaag werd! Halleluja, Jezus stierf voor mij, voor mijn ziekten, voor mijn pijn, mijn afwijzing. Heb je je dat nog nooit toegeëigend? Ga dan naar www.gratisgeschenk.ga en doe het, nu. Er is geen betere (vrij)dag voor dan Goede Vrijdag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s