Alles geven


Want zij allen hebben van hun overvloed erin geworpen; maar deze heeft van haar armoede alles wat zij had, erin geworpen, heel haar levensonderhoud. (Markus 12:44)

Lezen: Markus 12:35-44

De Zoon van David, laat zien dat Hij de Zoon van David is, de Beloofde, de Messias, vanuit het Woord. Hij waarschuwt voor religie. Religie is onze manier om God te plezieren, bestaat uit wetjes en regeltje, maar Jezus wil relatie. Dan zit Hij voor de ooferkist. Waarom? Omdat Hij geïnteresseerd is in ons geven. Hoe geef je is belangrijker dan wat je geeft. Dan komt de arme weduwe en geeft haar leefgeld, ze stort het penninkje in de kist. Het was alles wat ze had. Zo veel hield ze vanGod, dat ze Hem alles, waar ze de komende tijd mee rond moest komen, wilde geven. Dan, zegt Jezus, heeft ze meer gegeven dan wie dan ook. Geven vanuit je overvloed is niet zo moeilijk, maar juist geven vanuit je armoede. Je komt her en der wel eens gesteggel tegen over het geven van tienden. Het zou niet in het Nieuwe Testament voorkomen. Nee, dat klopt, Jezus zegt hier: Alles, dus 100% Ik heb het wel eens vaker uitgelegd, het geven van tienden is geen wet, maar een principe. Als je, wanneer je je salaris, uitkering, of wat dan ook, meteen na ontvangst, je tienden aan God geeft, dan zeg je feitelijk: Ik vertrouw dat U er voor gaat zorgen dat ik van de overige 90% rondkom. Het is een daad van geloof, van blind vertrouwen. 

Deze weduwe zei dus: Ik geef U alles, er op vertrouwende dat U in alles gaat voorzien. Dat is geloof! We zingen het: Jezus, alles geef ik U , wat ik ben en heb en wat ik ooit zal zijn. (Opw. 582) Maar als daarna de collectezakje voorbij komt, doen we het af met een fooitje. Let wel, je geeft niet aan de kerk, je geeft het aan God. Hoe men in je gemeente met de financiën omgaat is hun verantwoording! God zegt dat Hij de blijmoedige gever lief heeft (2 Kor.9:7) Dat wil dus inderdaad zeggen, dat het Hem niet om het bedrag gaat, maar om het hart. Laten we Hem alles geven, want Hij is het waard, niet uit dwang, maar uit Liefde! Dan geven we meer dan iemand anders, omdat we Hem vertrouwen. Durf jij het aan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s