Hoeksteen


Hebt u ook dit Schriftwoord niet gelezen: De steen die de bouwers verworpen hadden, die is tot een hoeksteen geworden.Dit is door de Heere geschied, en het is wonderlijk in onze ogen? (Markus 11:10-1 HSV)

Lezen: Markus 11:27-12:12

De grootste tegenstand, die Jezus ondervond en Hem uiteindelijk het leven kostte kwam van  de religieuze leiders uit die tijd. Religie wederstaat altijd de Heilige Geest, omdat die er niet tegen kan. Zie je kritiek op het werk van de Geest, omdat er dingen gebeuren, die volgens hun norm niet ‘normaal’ zijn, dan heb je met die geest van religie te maken. En geloof me, het is een hardnekkige. Dat zien we ook vandaag weer. Kritiek op Jezus handelen bij de reininging van de tempel. Op grond van welke autoriteit doe je dit? Jezus antwoordt, naar Joodse gewoonte, met een wedervraag, dit keer over Johannes de Doper. Hij legt ze daarmee het zwijgen op, omdat ze bang zijn voor het volk. Dan vertelt Hij de gelijkenis. Klip en klaar voelen ze dat Hij het over hen heeft. Jezus wint er geen doekjes om. Hij laat zien dat Hij hun plannen doorziet. Dan citeert Hij Psalm 118:22-23. Die tekst slaat dus duidelijk op Hem. Wat de mensen veracht hebben, heeft God verhoogd en het ook nog eens als Hoeksteen gebruikt. Noël Paul Stookey schreef er dit geweldige lied over: Building Block De moeite waard om eens te beluisteren! 

Jezus is de Hoeksteen, ons Fundament, de Rots waarop wij bouwen. Juist omdat Hij afgewezen werd, hoeven wij ons nooit meer afgewezen te voelen. Ook dat is de zegen van de Omwisseling aan het kruis. Zijn afwijzing werd ons acceptatie. Ook al wijst de hele wereld je af, God zal dat nooit doen. Allen die tot Hem komen zal Hij geenszins uitwerpen (John 6:37) Dat is zo geweldig. Velen lijden onder afwijzing, worden zelfs door de geest van afwijzing bezet. Maar die heeft geen recht op je, als je in Jezus gelooft. Zelfs als jij de enige mens zou zijn geweest op aarde, dan nog was Jezus naar je toe gekomen om voor jou te lijden en te sterven. Zoveel houdt Hij van je! Is dat niet geweldig?! Wij zijn Zijn geliefde kinderen. Laat afwijzing niet toe in je leven, maar geef het aan Jezus. Aanvaard Zijn acceptatie en Zijn liefde voor jou. Laat het achter je en wijs het de deur. God houdt van je en heeft een geweldig plan met je leven. Laat (de geest van) afwijzing dat niet verknallen. Hij werd afgewezen, juist door de mensen die Hem hadden moeten binnenhalen. Maar God heeft Hem uitermate verhoogd en Hem de Naam boven alle naam gegeven, opdat in de Naam van Jezus zich eens alle knie zal buigen en elke tong zal belijden: Jezus is Heer! (Fil 2:10-11) Niet goedschiks, dan kwaadschiks…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s