Waakzaam en nuchter


Maar u, broeders, bent niet in duisternis, zodat die dag u als een dief zou overvallen. U bent allen kinderen van het licht en kinderen van de dag. Wij zijn niet van de nacht en ook niet van de duisternis. Laten wij dan niet, evenals de anderen, slapen, maar laten wij waakzaam en nuchter zijn. — 1 Tessalonicenzen 5:4-6http://dawo.nl/?p=5061

Lezen:  1 Tessalonicenzen 5:1-11

Ben je wakker? Zijn wij wakker, en nuchter? Hebben we genoeg olie bij ons? Dit stukje doet je denken aan de gelijkenis van de 5 dwaze en de 5 wijze maagden. Ze wachtten allemaal op de Bruidegom, maar 5 ervan misten de (huwelijks)boot omdat ze niet genoeg olie bij zich hadden. Wij zijn kinderen van de dag en hebben dus niets met duisternis van doen. De duisternis staat in dit kader voor zonde, dingen die het daglicht niet kunnen verdragen, maar ook voor het rijk der duisternis. Alles wat daar ook maar aan gelinkt is moeten we verafschuwen en uit ons leven weg doen. Je leest wel eens van mag dit en mag dat? En natuurlijk bestaat het leven van iemand die in Jezus gelooft niet (meer) uit wetten en regeltjes, do’s en don’ts, maar we moeten nooit vergeten dat de satan rond gaat als een briesende leeuw, op zoek naar prooi. Mensen die niet gehinderd worden door enige (bijbel)kennis, trappen dan vaak overal in. (Hosea 4:6) Mantra’s inkleuren, boeddhabeelden in huis, occulte rommel etc. Het zet allemaal deuren open voor de vijand, die sust ons in slaap, zelfs met bijbelteksten. ‘Je moet er geen aanstoot aannemen’ wordt Paulus erbij geciteeerd. Maar dit is alles van een hele andere orde.

Daarom moeten we nuchter en waakzaam zijn, wat komt mijn huis binnen via radio, TV, Internet etc. Kan ik daar samen met de Here Jezus naar kijken en luisteren? Of heeft het linken met de boze? Laten we ons niet laten verrassen door de dief. Ken je die reclame? Doe je deur op slot, ze komen binnen met een plastic pasje? Wel, zo onverwacht kan het gaan. Jezus komt als een dief in de nacht. Iedereen die er niet op voorbereid is, zal worden verrast. Zorg dat je er klaar voor bent: 

  • dat je zeker bent van je redding, 
  • vol bent van de olie van de Heilige Geest en 
  • nuchter en waakzaam. 

Als kinderen van het licht zijn we ook het licht der wereld. Laat je licht schijnen en zorg dat er zoveel mogelijk met je meegaan, als Jezus terugkomt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: