Spreek leven


Van de vrucht van iemands mond wordt zijn buik verzadigd, hij wordt verzadigd van de opbrengst van zijn lippen. Dood en leven zijn in de macht van de tong, wie hem liefheeft, zal de vrucht ervan eten. — Spreuken 18:20-21http://dawo.nl/?p=5046

Lezen: Spreuken 18:13-21

Wat we spreken heeft effect. Zoals God de wereld schiep door Zijn Woord, hebben ook onze woorden scheppende kracht. Of vernietigende. Wat je spreekt, of wat er over je uitgesproken wordt, het heeft effect in de geestelijke wereld, wat zich weer manifesteert in de natuurlijke.

Velen worstelen nog met uitspraken van ouders of leraren:’ het wordt toch nooit wat met jou’ of soortgelijke negatieve woorden. Bewust of onbewust leggen mensen een vloek op iemands leven. Hoe je daarmee omgaat bepaalt de uitwerking van zo’n vloek. Veel mensen zijn het niet met mij eens, en dat mag. Zij zeggen dat Jezus voor ons een vloek is geworden en daarmee de vloek over ons leven verbroken heeft. Het eerste is waar, het tweede pas als we dat daadwerkelijk (laten) doen. Net zo min als iedereen is gered, ondanks dat Jezus door Zijn dood de wereld met God verzoend heeft, en net zo min als alle zieken genezen zijn, ondanks dat we dat in Zijn striemen zijn, zijn ook vloeken over ons en door ons nog niet verbroken.

Je hoort het dagelijks om je heen. Negatieve praat. Dit wordt het niet, dat kan ik niet, ik word hier doodziek van etc. Allemaal vloeken uitgesproken door mensen over zichzelf. Daarom is het belangrijk dat je weet wat je zegt, dat je dat beseft. De wereld weet het. Ooit over de vloek van Benfica gehoord? We hoorden dat vorige week op TV. Bela Gutman, destijds trainer bij Benfica, sprak een vloek uit over de voetbalclub dat deze in geen honderd jaar een Europese beker meer zou winnen. Tot op vandaag is dat nog steeds zo.

Wat nu als je ervaart dat er een vloek werkzaam is in je leven? 

Als je dat zelf hebt gezegd en het over je hebt uitgesproken: Belijd dan je zonde aan God, vraag vergeving en verbreek die vloek in Jezus Naam. Ga doen wat God heeft gezegd en spreek leven over jezelf uit.

Als anderen dat hebben gedaan: vraag aan de Heilige Geest of er een open deur is waardoor die vloek d0el heeft kunnen treffen. Want een vloek die ongegrond is, is als en mus die wegfladdert zegt Spreuken 26:2 Als dat zo is, belijd dat dan en breng het in orde, met God en met degene die het betreft. Verbreek dan de vloek in Jezus naam en ga de zegen binnen.

Ik denk dat we met elkaar veel meer zegen zouden ervaren als we oog hadden voor deze materie. We leven nog steeds onder het zegenniveau wat God ons belooft. Onverbroken vloeken kunnen daar debet aan zijn. En ja, Jezus heeft de vloek gedragen, door alle vloeken specifiek over ons leven te verbreken gaat dat effect hebben in ons leven.

Zorg er in ieder geval voor dat er geen nieuwe bijkomen door je eigen, negatieve praat. Spreek positief over jezelf, proclameer Gods woord over je leven en eet van de vrucht van je eigen woorden.
Wil je meer weten over dit onderwerp. Binnenkort starten we met onze bijbelschool weer de module Genezing en Bevrijding. Hierin is uitgebreid ruimte gemaakt voor de materie. Of lees het boek: Zegen en Vloek van Derek Prince

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s