Vergevingsgezind 


Laat de goddeloze zijn weg verlaten, de man van ongerechtigheid zijn gedachten. Laat hij zich bekeren tot de HEERE, dan zal Hij Zich over hem ontfermen, tot onze God, want Hij vergeeft veelvuldig. — Jesaja 55:7

http://dawo.nl/?p=5026

Lezen: Jesaja 55

Wat een heerlijk en rijk gedeelte uit Gods Woord is heel Jesaja 55. Je zou het hele hoofdstuk van buiten moeten leren, zo mooi en zo vol bemoedigingen. Van het eerste tot het laatste vers spreekt het van Gods oneindige genade. Voor degenen die Hem al kennen, maar ook voor hen, die dat (nog) niet doen. Er is altijd een uitnodiging tot redding. Zolang mensen nog leven is het niet te laat. Het enige wat Hij van ons vraagt is ons om te keren van richting het kwaad naar richting Go(e)d, that’s it. We noemen dat bekering. Je gaat de andere kant op. Je hebt de weg die je ging verlaten, bent omgedraaid en bent de andere kant op gegaan. De goddeloze, de persoon zonder God, wordt een ander mens, een persoon met God. Dan komt de Heilige Geest in je wonen en gaat je gedachten veranderen. Want Gods gedachten zijn niet onze gedachten, ze zijn van een hoger niveau. Wat je ook hebt gedaan, het is nooit te erg om weer terug te keren tot de Vader. Hij staat op de uitkijk, te wachten tot onze terugkomst. En als we terugkomen is er geen enkel verwijt. (Van de Vader althans, de broer wel, daar gaat de gelijkenis juist over) Hij neemt je weer in Zijn armen en overlaadt je met geschenken. 

Dat is de God die wij dienen. Niet Iemand die boos op ons is en ons straft met allerlei ziekten of weet ik veel wat. Hij is genadig en Hij vergeeft veelvuldig. Ook al kom je voor de tigste keer weer, met hangende pootjes, bij Hem terug, Hij vergeeft. De tegenstander probeert je schuldig te laten voelen en vol schaamte, maar lankmoedig en genadig is de Here, rijk aan goedertierenheid. Het enige wat we moeten doen, is weer opstaan en naar onze Vader gaan. Niet bang zijn dat Hij boos op ons is, want al Zijn boosheid heeft Hij op de Here Jezus gelegd, toen Die voor ons stierf.

God wil niet dat er ook maar iemand verloren gaat, daarom zijn we verkondigers van Zijn rijke genade. Hebben wij de bediening der verzoening om mensen, die ver waren, weer terug te brengen bij Hem.Dan is het feest in de hemel over 1 zondaar die zich bekeert, omkeert, de andere weg opgaat, richting God. Heb jij dat nog nooit gedaan? Doe het nu en stel het niet langer uit. Ga naar http://www.gratisgeschenk.ga en doe het. Nu.
-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

Heb jij de enquete al ingevuld?

Doe het hier:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s