De dood proeven


Maar wij zien Jezus met heerlijkheid en eer gekroond, Die voor korte tijd minder dan de engelen geworden was, vanwege het lijden van de dood, opdat Hij door de genade van God voor allen de dood zou proeven. — Hebreeen 2:9

http://dawo.nl/?p=5024

Lezen: Hebreeen 2:5-18

Ik vind dat zo mooi vertaald: Jezus heeft de dood geproefd. Met andere woorden, Hij weet wat het is, heeft het gedaan, maar het was maar eventjes. Als je ergens iets van proeft dan heb je maar een beetje, als je het eet, dan heeft het deel aan jou. Jezus is dood geweest, 100%,laat daar geen misverstand over verstaan. De leugen dat Hij schijndood was is pas een fabeltje. Hij stierf echt, het bloed en het water uit Zijn zijde bewijzen dat. Maar Hij is niet dood gebleven, Hij leeft! Daaarom werd Hij met eer en heerlijkheid gekroond (Hemelvaart), daarom werd Hij een korte tijd, zo’n 33 jaar, beneden de engelen gesteld. Hij, de Zoon van God, het Levend geworden Woord, betrokken bij de schepping, dus ook bij de engelen, neemt de gestalte van een mens aan, om ons in alles gelijk te zijn (behalve de zonde) Door Gods genade proefde Hij de dood, drie dagen lang, was Hij in het graf en in het dodenrijk. Daar onttroonde Hij de Dood en satan, kreeg Hij de sleutels van dood en dodenrijk en zorgde ervoor dat de dood niet meer het laatste woord heeft.

Voor iedereen, die in Hem gelooft als zijn Redder en Verlosser is de dood geen vijand meer, maar een doorgang naar het eeuwige leven, met Hem. Dat is geen dooddoenertje van stil maar, wacht maar, alles wordt nieuw. Dat is een blij vooruitzicht. En op het moment dat we Jezus aangenomen hebben, hebben we dat eeuwige leven al, zijn we vernieuwd. Vandaag is de dag, die we van de Heer ontvangen, waarop we Hem loven en prijzen, maar dat is pas een voorproefje van wat komen gaat. Voor eeuwig in Zijn tegenwoordigheid. Allemaal mogelijk gemaakt door die ene Jezus en door niemand anders. Daarom is Hij de weg, de waarheid en het leven. In wat voor omstandigheden we ook zijn: wij zien Jezus. Als we onze blik op Hem gericht houden, Hem voor ogen houden en het van Hem verwachten, dan komt het goed. Nooit kan het geloof te veel verwachten, des Heiland woorden zijn gewis!

=====================================================================================================

Heb jij de enquete over de Opfrisser al ingevuld?
http://atomic-temporary-22946358.wpcomstaging.com/2017/01/13/enquete-5/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s