Onverslijtbaar


U hebt voorheen de aarde gegrondvest, de hemel is het werk van Uw handen. Die zullen vergaan, maar Ú zult standhouden; zij alle zullen verslijten als een kleed. U zult ze verwisselen als een gewaad en zij zullen verdwijnen. Maar U blijft Dezelfde, aan Uw jaren zal geen einde komen. — Psalmen 102:26-28

http://dawo.nl/?p=5023

Lezen: Psalmen 102

In het midden van een ontzettende nood, de schrijver lijkt wel op sterven te liggen op een nog jonge leeftijd, roept hij het uit tot God. Hij weet dat God, de Schepper is van hemel en aarde, dat Hij de aarde gegrondvest heeft, een mooie term, wat betekent dat de aarde stevig staat. Hij ziet ook dat de aarde aan het slijten is, toen al. Dus nu zeker, alle milieu eisen en bewegingen ten spijt. Het is onomkeerbaar. God heeft de aarde maar voor een bepaalde tijd gemaakt, ze is aan het slijten en dat zien we om ons heen. Maar geen nood, er komt een nieuwe aan! Moeten we dan niet mieubewust zijn? Natuurlijk 🙂 we zijn rentmeesters, ook van de aarde. Maar niet zoals zovelen dat doen. Groen betekent ook geld, het kost wat. Veel milieu bewegeingen vinden hun oorsprong in de New Age, we moeten Moeder Aarde, Gaia, niet vernietigen, maar juist aanbidden….

Het kan soms zo simpel. Op mijn werk zijn we met zijn vieren. We drinken minstens wel 5x koffie (ik denk zelfs meer,maar dit rekent makkelijk) Ik neem iedere dag, al vanaf het begin dat ik daar werk, mokken mee zodat we geen, plastic in het begin, nu papieren, bekertjes gebruiken. Dat zijn er 20 per dag, 100 in de week, 5200 per jaar….. en het drinkt wel zo lekker! Overal kijken of er nog licht brandt wat niet nodig is of de verwarming eerder uit, het kan allemaal helpen.

Maar goed, de aarde is aan het slijten, maar Degene Die het gemaakt heeft niet. Onze God is onverslijtbaar. Aan Zijn jaren zullen geen einde komen, zegt de Psalmist. Hij blijft Dezelfde, zoals Hebr. 13:8 ons leert, tot in eeuwigheid.

Hij is onverslijtbaar en de Nieuwe Hemel en de Nieuwe Aarde, die er aan komen, ook. Want wat Hij maakt is goed, alleen de zonde tast het aan. Daarom is er ook iets nieuws nodig, niet meer vergiftigd door de zonde en het vuil van de mens.

Bezig met het milieu? Prima, maar zorg ervoor dat je altijd gefocust bent op de immer Dezelfde, Onveranderlijke, want Hij houdt het roer in handen. 

Ook kan je je misschien identificeren met de schrijver en ben je getroffen door een ernstige ziekte. Houd Moed, want Hij heeft de controle! No matter What!
—————————————————————————————————–

Heb jij de enquete over de Opfrisser al ingevuld?

http://atomic-temporary-22946358.wpcomstaging.com/2017/01/13/enquete-5/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s