3B’s


En de engel zei tegen hen: Wees niet bevreesd, want zie, ik verkondig u grote blijdschap, die voor heel het volk wezen zal, namelijk dat heden voor u in de stad van David de Zaligmaker geboren is; Hij is Christus, de Heere. — Lucas 2:10-11http://dawo.nl/?p=5000

Lezen: Lucas 2:8-21

Het zal je gebeuren. Midden in de nacht, terwijl je op de schaapjes ligt te passen. Misschien ben je wel half dronken en lig je te soezelen. In die tijd waren herders uitschot van de maatschappij. Het kan verkeren. Was het volk Israël vroeger een herdersvolk, nomaden die van grazige weiden naar grazige weiden trokken, nu is een herder iemand voor wie je een straatje om loopt. Ze stinken naar de schapen, ongewassen, ongeschoren. Maar goed, daar lig je dan. En ineens is daar een fel licht.. Een engel van de Here, nog wel. Geen wonder dat ze zich ik weet niet wat schrikken. Vroeger dacht men dat, wanneer je een engel zag, je zou sterven. Maar deze engel is een 3B: Blijde  Boodschap Brenger. Ik verkondig je grote blijdschap. Wat dan? De boodchap is voor heel het volk, maar Hij is voor u geboren. De Messias, de Christus, de Kurios, in de stad van David. Hij is gekomen voor iedereen, maar juist voor hen die de maatschappij heeft uitgekotst, die geen echte plaats meer hebben in de maatschappij. We zien dat ook later in de bediening van Jezus: Hij was bij de hoeren en de tollenaars, de zondaars. Wat een verschil met ons, Zijn volgelingen. Wij gaan vandaag netjes gekleed naar de kerk waar we onze soortgenoten een gezegend kerstfeest wensen…..

De engel mocht het blijde nieuws vertellen. Er staat het woordje euaggelizomai in het Grieks, waar ons woord evangeliseren dus vandaan komt. We zien aan het eind van het verhaal, dat de herders het overnemen. Ook zij loofden en prezen God om alles wat ze gezien en gehoord hadden, ze vertelden het door. Toen maakte God nog gebruik van engelen, sinds Pinksteren gebruikt Hij ons. We zien dat bij Cornelius in Handelingen 10. God stuurt wel een engel, maar die vertelt dat Petrus gehaald moet worden om ze tot Jezus te leiden. Vandaag zijn wij allemaal 3B’s Blijde Boodschap Brengers. Het feit dat je daar de gaven van evangelisatie voor moet hebben is een leugen. Het enige wat je nodig hebt, of beter de Enige, is de Heilige Geest, de rest is alleen maar beschikbaar willen zijn. En wij hebben het Beste Nieuws: voor jou is de Redder, God redt, gekomen om je te bevrijden van je zonde, ziekte, verslaving en angst. Dat hou je toch niet voor jezelf?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: