Geestelijke strijd


Verder, mijn broeders, word gesterkt in de Heere en in de sterkte van Zijn macht. Bekleed u met de hele wapenrusting van God, opdat u stand kunt houden tegen de listige verleidingen van de duivel. Want wij hebben de strijd niet tegen vlees en bloed, maar tegen de overheden, tegen de machten, tegen de wereldbeheersers van de duisternis van dit tijdperk, tegen de geestelijke machten van het kwaad in de hemelse gewesten. — Efeziers 6:10-12http://dawo.nl/?p=4979

Lezen: Efeziers 6:10-20

Er woedt een strijd, om ons en om ons heen. Zonder wapens ga je die strijd verliezen. Is die strijd er om je redding te verliezen? Nee, net zo min als we iets konden doen om gered te worden, kunnen we ook niets doen om die te verliezen. Maar de strijd is er zeker rondom hen, die Jezus nog niet kennen. In het boekje ‘Doeltreffend Bidden voor Verloren Mensen, gratis bij ons te verkrijgen, leren we dat we de sterke moeten binden, willen we zijn huisraad, hen die verloren dreigen te gaan, kunnen bereiken. Dus evangelisatie is geestelijke strijd, waarbij krachtig, offensief gebed, onmisbaar is.

Maar ook als we onze bestemming willen bereiken probeert de tegenstander er alles aan te doen om dat te voorkomen. Hij baalt er verschrikkelijk van dat je gered bent, maar als je nu ook nog vrucht gaat dragen en je gaat bewegen in de gaven van de Geest dan worden we een geduchte tegenstander. Wat we nooit moeten vergeten is dat de overwinning al behaald is, op het kruis van Golgotha. Maar, zo zei laatst iemand tijdens een bidstond, de satan heeft alzheimer, hij moet er telkens aan herinnerd worden, dat hij al verslagen is, ontwapend en openlijk tentoongesteld. Maar, zegt Petrus weer, hij gaat nog steeds rond als een briesende leeuw,op zoek wie hij zou kunnen verslinden.

Trek daarom je wapenrusting aan en wees gesterkt in de Here en in de sterkte van Zijn macht. Als de Heilige Geest in je woont en je je door Hem laat leiden, Hem de regie in handen geeft, dan hebben we een geweldige kracht in ons.Opstandingskracht. We moeten echter twee dingen niet doen: de vijand onderschatten en hem overschatten. Onderschatting kan er voor zorgen dat je de nederlaag leidt. We kennen zijn methodes, als het goed is en hebben de gave van onderscheiding van geesten niet voor niets gekregen. Maar, in veel gevallen is wat wij geestelijke strijd noemen ons eigen ik, zonden en ongerechtigheden. Daar moet je je simpelweg van bekeren, maar dat is misschien wel een grotere geestelijke strijd. Natuurlijk kan de tegenstander je daar op aanvallen, juist. Hij zoekt onze zwakke plakken op en gaat daar in de aanval.

Maar wij hebben, met Hem de overwinning behaald. Zorg er dus voor dat er geen open deuren in je leven zijn, zoals verborgen zonden en onvergevingsgezindheid, wat dat zijn wapens die we hem in handen geven. Trek je wapenrusting aan (en niet meer uit) en wees bedacht op aanvallen in je rug. Dacht je aan boord te zitten van een cruiseschip, dan heb je het mis, het is een oorlogschip, tot de tanden toe bewapend en met de beste admiraal aan boord: de Heilige Geest, Hemzelf.

2 reacties op “Geestelijke strijd”

 1. loes schreef:

  Ja helemaal mee eens. zo is het ook met je voeding satan wil mensen kapot maken door verkeerde voeding te eten en je
  te verleiden met lekkere verkeerde dingen tot je te nemen
  en dat je daar ziek van wordt
  want satan weet wat onze zwakke plekken zijn. er staat zoveel dingen in de winkel dat onze aandacht trekt wat lekker is
  maar niet bij bedenken wat een aanslag dat op je lichaam heeft en er teveel van eten. jaren lang
  en dan krijg je de ellende op je bord toegediend van allerlei ziektes en problemen van ons lichaam. waar we helemaal niet bij stil staan als we in de winkel
  onze boodschappen doen en zo ons vullen met verkeerde dingen. jaar in en jaar uit. tot we tot de ontdekking komen dat we ziek zijn. zo slim is satan om mensen
  langzaam te vernietigen en te weerhouden wat goed voor hun is
  om te eten. ik spreek uit ervaring
  en zo moet je iedere keer bewust boodschappen doen, wat je eet
  onderschat satan niet, hij wil juist dat wij verkeerde dingen eten waar de mens ziek van wordt en daar helpt de maatschappij aan mee waar satan ook aan meewerkt om alles wat slecht is voor de mens in de schappen te leggen en aan te prijzen in mooie verpakkingen en door reclame overal om het maar te kopen.
  zo ook met computers , de wereld gaat er aan kapot door altijd achter die computers en telefoons te zitten, mensen bewegen niet meer en communiseren nog nauwelijks. het wordt een levenloze wereld
  mensen wirden gewongen om mee te doen. anders tel je niet meer mee in deze maatschappij,
  waar satan de mens aan het vernietigen is. op allerlei manieren. en met die komende RFID CHIP onder de huid, zijn mensen verkocht aan satan en zijn ze voor eeuwig verloren.
  als ze niet veranderen met hun gewoontes en( gezond ) gaan leven en de dingen te doen die
  goed voor ons zijn. maar dat is een strijd waar ieder mens mee worsteld om gezond proberen te leven. het is een strijd tussen leven en dood en een geestelijke strijd om gezond te blijven in deze wereld.

  Like

 2. nlfdeb schreef:

  Yeah! Overwinnaars In en Door Hem,
  Jezus Christus, Halleluja \°/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: