Eerlijk zullen we alles delen


Hieraan leerden wij de liefde kennen, dat Hij voor ons Zijn leven heeft gegeven. Ook wij moeten voor de broeders het leven geven. Wie dan de goederen van de wereld heeft, en zijn broeder gebrek ziet lijden, maar zijn hart voor hem toesluit, hoe kan de liefde van God in hem blijven? — 1 Johannes 3:16-17http://dawo.nl/?p=4968

Lezen: 1 Johannes 3:7-18

Een strofe uit een bekend sinterklaasliedje, wat we wellicht deze dagen weer wel horen of al gehoord hebben. En eigenlijk komt die dus direct uit de eerste brief van Johannes, de apostel van de liefde, zoals hij ook wel wordt genoemd. En iedere rechtgeaarde socialist zal het hier meteen mee eens zijn.

Er is echter wel een verschil tussen het socialisme en het christendom. De socialist wil delen met hen die het beter hebben, de christen met hen die het minder hebben. Dat beschrijft Johannes hier duidelijk. Net als Jacobus meet hij ook ons christen zijn aan onze daden. Je kunt de mond vol hebben met allerlei dogma’s en leerstellingen, maar wanneer de praktijk haaks staat op je leer, dan ben je nergens meer en heb je er geen snars van begrepen.

Jezus gaf wat Hij had, Zijn leven en offerde dat voor een ieder aan het kruis, opdat iedereen die in Hem gelooft niet verloren gaat maar eeuwig leeft (Joh.3:16) Ook wij zijn geroepen om te offeren, ons leven te geven. In liefde tot onze broeders (in het geloof) en voor de zusters natuurlijk ook. Maar ook voor anderen dienen we op de bres te staan. Nee, ik predik geen sociaal christendom, ik zeg, dat als we volgeling, discipel van Jezus willen zijn, we op de ander gericht moeten zijn, zoals Jezus dat was. Kijk eens om je heen. Zijn er gezinnen die moeten leven van een uitkering, een-oudergezinnen, die moeilijk rond kunnen komen? Deel van je overvloed, want wie aan een arme geeft, leent de Here, zegt het Woord (Spr. 19:17) . En zei Jezus zelf ook dat het beter te geven is dan te ontvangen? (Hand. 20:35)

Laten we zo de feestdagen ingaan, niet hoe word ik er beter van, wat schuift het,maar waar kan ik een helpende hand zijn.

Als we claimen dat Gods liefde in ons is, laten onze daden er dan van getuigen. Maar niet om je op de borst te slaan, laat je linkerhand niet weten wat je rechterhand doet. En wat wij in stilte doen, zal Hij in het openbaar vergelden.
—————————————————————————————————–

Ken jij de Online Bijbel al? Klik op de button voor meer info


Help jij om ons op de eerste plaats te krijgen? Klik op ons logo


Wil je nog een mooi kerstcadeau?

Advertentie

3 gedachten over “Eerlijk zullen we alles delen

 1. ..Ook wij zijn geroepen om te offeren, ons leven te geven. In liefde tot onze broeders (in het geloof) en voor de zusters

  Niet voor hen buiten het geloof??

  Ik zie hen als mijn broers en zussen In Gods schepping, potentiële voor ‘in het geloof’ ..

  Of zegt de Schrift daar iets anders over Arie?

  Grt&Zgn
  Frank de Bruijne

  Like

   1. ..maar een niet, of anders gelovende heeft ook God als Vader ongeacht hoe hij/zij daar zelf tegenover staat of mee omgaat.
    God is zijn schepper en liefdevolle Vader en dat is Dezelfde als mijn Vader dus m.i. zijn zij mijn echte broer/zus. Dus mijn niet gelovige buurman is ‘echt’ mijn broer waar ik dus mijn leven voor zou moeten overhebben. Júist, want brs/zussen ‘in de Heer’ gaan niet verloren.

    Dit is wat ik -volgens mij- lees in Zijn Woord?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s