Ontwapenend


Foto:Richard Oprins

En Hij heeft u, toen u dood was in de overtredingen en het onbesneden zijn van uw vlees, samen met Hem levend gemaakt door u al uw overtredingen te vergeven, en het handschrift dat tegen ons getuigde, uit te wissen. Dit handschrift was met zijn bepalingen tegen ons gericht, en Hij heeft dat uit het midden weggenomen door het aan het kruis te nagelen. Hij heeft de overheden en de machten ontwapend, die openlijk te schande gemaakt en daardoor over hen getriomfeerd. — Kolossenzen 2:13-15http://dawo.nl/?p=4961

Lezen: Kolossenzen 2:4-15

Het was het mooiste weekend van de hele geschiedenis. Dat weekend waarin Jezus Christus werd gekruisigd, begraven en na drie dagen weer uit het graf verrees. Het had een geweldidige impact in, wat wij noemen, de geestelijke wereld. Wat gebeurde er precies? 

Aan het kruis betaalde Jezus voor alle zonden van de hele wereld en verzoende de wereld met God. Doordat Hij dat deed is er de mogelijkheid om weer in het reine te komen met God. Alle zonden zijn vergeven, de enige zonde die je uit de hemel houdt is: ongeloof

Daarmee werd het bewijsstuk, onze schuldbekentenis, uitgewist. Toen Jezus riep:’Het is volbracht!’ Riep Hij eigenlijk: Betaad!  In de hemelse boekhouding is die rekening dus niet meer te vinden. Verdwenen, spoorloos.

Daardoor hebben de satanische machten, de overheden en machten, geen wapen meer om tegen ons te vechten. Als we dat tenminste geloven, belijden en eruit leven. De naam van satan betekent: aanklager. Als hij ons dus bij God aanklaagt op een zonde uit het verleden, gaat de Archief Engel op zoek naar dat bewijsstuk, maar hij kan het niet vinden, het is uitgewist! Het bestaat niet meer. De tegenstander heeft dus geen recht meer om ons aan te klagen en hem wordt de deur gewezen. Hij is dus ontwapend en ook nog eens openlijk ten toon gesteld. 

In vroeger tijd moesten degenen die overwonnen waren achter de overwinningsstoet aanlopen, ontwapend, in hun ondergoed, openlijk ten spot voor iedereen. Zo is hij in de hemelse gewesten openlijk te schande gemaakt. Hij heeeft geen wapens meer, dan datgene wat wij hem geven: onze verslaving, onze hardnekkige zonde, onze haat, onze onvergevingsgezindheid. Daarmee slaat hij meteen terug.

Als we Jezus hebben uitgenodigd in ons hart is de volgende stap dat we ons met Hem laten begraven in de doop (door onderdompeling) Dan heeft de boze helemaal niets meer om ons te sarren, want we in niet meer op zijn grondgebied. We zijn gestorven en begraven en opnieuw opgestaan in dat nieuwe leven. Herinnert de boze je aan je verleden? Herinner hem aan zijn toekomst! Alle bewijs van je zonden uit het verleden zijn uitgewist, met het kostbare bloed van Jezus. En zelfs het Forensich Instituut vindt er geen spoortje van terug! Dat is nu genade, onverdiende gunst. Je hoeft er niets voor te doen, dan het alleen maar te accepteren. Hoe simpel is het?

2 gedachten over “Ontwapenend

  1. Pingback: Ontwapenend |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s