Bescherming


Zoals vogels boven hun nest vliegen, zo zal de HEERE van de legermachten Jeruzalem beschermen, Hij zal het beschermen en redden, Hij zal het voorbijgaan en bevrijden. Bekeer u tot Hem van Wie de Israëlieten diep afvallig geworden zijn, — Jesaja 31:5-6http://dawo.nl/?p=4955

Lezen: Jesaja 31

Bij de God van Israel is er altijd weer een nieuwe kans, Hij is geduldig (lankmoedig) en genadig. Hij is geweldig. We zien dat met het geduld dat Hij heeft gehad bij het volk Israel in het Oude Testament. Altijd weer was er die mogelijkheid tot terugkeer en berouw. En ook altijd weer die bescherming van de Allerhoogste met Zijn hemelse legermachten. Zijn legioenen van engelen. Er wordt hier een vergelijking gemaakt met vogels. Zij vliegen op van hun nest als er gevaar dreigt. Ze leiden de vijand af, door de aandacht op zichzelf te richten, zodat het nest, met de jongen, geen gevaar loopt. Zo wordt het nest gered. Zou je dat ook zo door kunnen trekken naar de Here Jezus? Hij leidde de aandacht van satan af, door zelf de straf te dragen, waardoor wij vrij kunnen zijn en gered. Is Hij niet geweldig? 

God wil dat Zijn volk, maar ook wij, Zijn kinderen, vrij zijn. Vrij van banden waarmee satan ons probeert vast te leggen en die ons beknellen. Voorwaarde is wel, dat wij ons bekeren. In bevrijdingspastoraat zijn bekering (en vergeving) een stap die niet overgeslagen kan worden. Beiden zijn deuren waardoor de boze binnen kan komen, als het ware door ons uitgenodigd. We noemen dat rechtmatige grond. Zijn die deuren dicht en is dus die rechtmatigheid weggenomen, dan kunnen de demonen maar 1 ding doen: opzouten !

God zorgt voor en beschermt en bevrijdt Zijn kinderen, allen die Hem toebehoren. Hij is zo geweldig!

Een gedachte over “Bescherming

  1. Pingback: Bescherming |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s