Versterken en bewaren


http://dawo.nl/?p=4954

Maar de Heere is getrouw, Die u zal versterken en bewaren voor de boze. — 2 Tessalonicenzen 3:3

donderdag 17 november 2016 – 2 Tessalonicenzen 3:3

Lezen:  — 2 Tessalonicenzen 3:1-5

Vaak geef ik aan dat de teksten, die ik iedere dag van http://www.dagelijkswoord.nl ontvang geschikt zijn om te memoriseren, uit je hoofd te leren. Vroeger was het meestal ook 1 tekst, tegenwoordig zijn het er vaak meerdere. Maar vandaag is het zo’n mooie tekst om van buiten te kennen. Kort en zeer krachtig. De Here (Jezus) is getrouw, Hij zal ons versterken en bewaren voor het kwaad, of, zoals je wilt de boze. 

Het kwaad heeft niet het laatste woord. Liefde overwint alles. En wie is er nu meer het symbool van deliefde dan Hij Die Zijn leven gaf als losprijs? Hij heeft de boze overwonnen aan het kruis, hem ontwapend en openlijk ten toon gesteld, en hem de sleutels van de dood en het dodenrijk ontnomen! En met Hem zijn wij meer dan overwinnaar. Dit vers is niet bedoeld om lijdzaam af te wachten totdat Jezus het gaat doen, nee, het moedigt ons aan om pro-actief die strijd, op grond van het volbrachte werk, aan te gaan! Jezus is gekomen om de werken van de boze te vernietigen en als wij Zijn disipelen zijn dan moeten wij dat dus ook doen. Ontmaskeren, ten toonstellen en vernietigen en dat alles in de Naam boven alle Naam, de Naam van Jezus Christus van Nazareth, Die in het vlees is gekomen. Want er is kracht in die naam, genezing in die Naam, bevrijding in die Naam. De demomen sidderen alleen al bij het horen van die Naam. Ken jij die Naam nog niet? Die Naam draagt mijn Heiland, mijn lust en mijn lied!

Deze tekst roept je niet op om lijdzaam te wachten. Nee, samen met Hem kunnen we de strijd in de hemelse gewesten aan. En in die strijd zal Hij je versterken,o.a. door Zijn Woord en Geest en bewaren, zoals Hij al beloofde in Luc.10:19: Ik heb je macht gegeven over de gehele legermacht van de vijand en niets zal je enig kwaad doen.

Mooie tekst dus vandaag, om uit je hoofd te leren en iedere dag hardop te proclameren! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s