Heilige Tempel


Zo bent u dan niet meer vreemdelingen en bijwoners, maar medeburgers van de heiligen en huisgenoten van God, gebouwd op het fundament van de apostelen en profeten, waarvan Jezus Christus Zelf de hoeksteen is, en op Wie het hele gebouw, goed samengevoegd, verrijst tot een heilige tempel in de Heere. — Efeziers 2:19-21http://dawo.nl/?p=4950

Lezen: Efeziers 2:11-22

Allen, die in de Here Jezus geloven als hun Redder en Verlosser, zijn, met elkaar, de Heilige Tempel van God, de woonplaats van de Heilige Geest. Allen, Jood of niet Jood, als je maar in de Here Jezus gelooft. Daarom is het ook zo belangrijk om bij een plaatselijke gemeente te horen. De kerk, met alle lek en gebrek, is het plan van God. Het Huis van de Heer is dus geen gebouw, het is alle gelovigen bij elkaar. Maar zelfs wij, individueel, zijn een Temoel van de Heilige Geest.

De beeldspraak, die Paulus hier gebruikt, is niet vreemd in die tijd. Bouwwerken, die toen gemaakt zijn, staan nog steeds, hebben 2000 jaar overleefd. Men wist wat bouwen was. Ze hadden niet de moderne materialen zoals wij, het was handwerk. Spieren en zweet. Het christendom heeft zich, na de derde eeuw laten zien in voornamelijk geweldige gebouwen, die we het Huis des Heren zijn gaan noemen. Dat is een misvatting. Ik denk dat heel veel geld beter gebruikt kan worden aan diaconie, zending en evangelisatie, dan aan de aanschaf en onderhoud van gebouwen. God woont niet in een huis met mensenhanden gemaakt, Hij woont in ons, die gevuld zij met de Heilige Geest en als wij samenkomen is er een bundeling van kracht, omdat er dan ineens veel Heilige Geest is (hoort te zijn) Dan komt Gods kracht nog meer tot Zijn recht en moeten er bijzondere dingen gaan gebeuren: Ziekte moet wijken, demonische machten nemen de benen en de liefde zegeviert. Dan komt Psalm 133 in beeld, waar we horen dat het goed is als leden van het zelfde huis als broeders samenwonen. Dat God daar Zijn zegen gebied en Zijn zalfolie, de Heilige Geest, stroomt. Dan is de kerk een plaats waar mensen binnen komen en worden gered en waar niemand onveranderd de deur uit gaat. Daar functioneerde de vijfvoudige bediening en is Zijn Aanwezigheid te voelen, daar verlang ik naar. Ik hoop het vandaag te gaan zien. En als het (nog) niet zo is, dan niet alleen maar constateren (thermometer) maar bidden totdat het zover is (thermostaat)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s