Lekker ruiken


En God zij dank, Die ons in Christus altijd doet triomferen en door ons de geur van Zijn kennis op iedere plaats openbaar maakt. Want wij zijn voor God een aangename geur van Christus, onder hen die zalig worden en onder hen die verloren gaan. — 2 Korintiers 2:14-15http://dawo.nl/?p=4939

Lezen: 2 Korintiers 2:12-17

Ruiken wij lekker voor onze medemensen, hen die wij dagelijks ontmoeten? Ik hou van luchtjes, lekker wat aftershave op doen na het scheren. Vind het leuk om lekker te ruiken. 

Maar wij allen hebben de ‘bediening van welriekendheid’ met andere woorden, voor de mensen om ons heen moeten we ook lekker ruiken. Dat komt niet uit een potje, dat komt uit het offer van Christus. Omdat Hij voor ons gestorven is aan het kruis en daar de overwinning heeft behaald over stans macht en de zonde, voert Hij ons mee in Zijn triomftocht. Met Hem zijn wij meer dan overwinnaars, over iedere situatie. Die geur van overwinning verspreiden we, overal waar we komen, maken we op iedere plaats openbaar. En iedereen moet het ruiken, hoe ze ook met die boodschap omgaan.

Het kan daarom ook niet anders dan dat mensen aan ons moeten merken dat we anders zijn. Niet omdat we de doodsgeur van de wet verspreiden, maar de aangename geur van de genade. Die geur is aangenaam voor God. In ons handelen, spreken en zijn dienen we Christus te presenteren. De mensen die we vandaag ontmoeten zouden wel eens nooit meer een ontmoeting  met die liefelijke geur kunnen meemaken. Wij maken het verschil, waar we ook zijn. Die lieflijke geur te verspreiden is de bediening van iedere gelovige, daar hoef je geen aparte roeping of zalving voor te hebben. Als wij ons christenen, gezalfden, noemen, dan kan het niet anders of de geur van de zalfolie van de Heilige Geest, Die in ons woont, zal mensen aanraken. Dus voordat we van huis gaan, bidden om een nieuwe zalving, verse olie, van Gods Geest, zodat we die heerlijk levensgeur zullen verspreiden, waar we ook komen….

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s