Tent


En ik hoorde een luide stem uit de hemel zeggen: Zie, de tent van God is bij de mensen en Hij zal bij hen wonen, en zij zullen Zijn volk zijn, en God Zelf zal bij hen zijn en hun God zijn. En God zal alle tranen van hun ogen afwissen, en de dood zal er niet meer zijn; ook geen rouw, jammerklacht of moeite zal er meer zijn. Want de eerste dingen zijn voorbijgegaan. — Openbaring 21:3-4http://dawo.nl/?p=4923

Lezen: Openbaring 21:1-9

God heeft iets met tenten. Abraham was een bedoeïen, het volk Israel trok veertig jaar door de woestijn, woonde in tenten en maakte, op Gods voorschriften een geweldige tent voor Hem, de tabernakel. God wilde altijd al dicht bij ons zijn, Hij maakte een ommetje met Adam en Eva en woonde temidden van Zijn volk. En aan het slot van de bijbel lezen we dat Hij Zijn tent wil opslaan bij de mensen en bij ons zal wonen, op de nieuwe hemel en de nieuwe aarde.  Een geweldige tijd zal dat zijn waar geen einde aan zal komen. Wat een dag zal dat zijn! Dan zal er geen verdriet meer zijn en geen rouw, tranen zullen worden afgewist en de dood zal er niet meer zijn. En er zal geen jammerklacht meer gehoord worden en geen pijn en moeite. Ziekte, zonde en dood zijn verdwenen, alleen nog maar plaats voor het volmaakte. Je kan haast niet wachten….

Maar…..tot die tijd er is, en niemand, zelfs de Here Jezus niet, weet wanneer dat zal zijn, hebben we nog werk te doen. Dat volmaakte Koninkrijk breekt nu al baan, met kracht. Met de kracht van de Heilige Geest. Hij wil nu al bij ons, in ons wonen en ons gebruiken voor Zijn glorie. Nu al kunnen wij, door die kracht, iets van het koninkrijk laten zien, door de zieken te genezen, demonen uit te drijven en zoveel mogelijk mensen mee te nemen, te zorgen dat ze daar zijn.   De schare, die niemand tellen kan, zal samengesteld zijn met mensen die wij tot de Heer hebben geleid. Door de kracht van de Heilige Geest heeft Hij ons er toe in staat gesteld om nu al dat koninkrijk van God te manifesteren. Hij vraagt niet of je het kunt, want uit onszelf kunnen we dat niet, Hij vraagt alleen of je beschikbaar bent en wil gehoorzamen aan Zijn stem. Als we dat gaan doen, zullen we mensen ontmoeten die zullen zeggen: dankzij jou (en het verlossende werk van de Here Jezus natuurlijk) ben ik hier. Dat is toch geweldig?!

Wat een dag zal dat zijn, als we Hem ontmoeten en Hij zal zeggen: goed gedaan, trouwe dienstknecht, kom binnen in het huis van Mijn Heer. Maar vandaag hebben we nog een hoop te doen: de grote oogst binnen te halen! Doe jij mee?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s